Akşener ve Davutoğlu’ndan ortak açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomik ve siyasi kriz gündemiyle bir araya geldikten sonra ortak açıklama yaptı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak basın toplantısı düzenledi. İyi Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Davutoğlu, “Eğer önümüzdeki haftalarda dolar satışlarını veya işlemlerini kontrol altına almak için kontrollü kambiyo rejimine girerlerse bu işte Özal’dan önceki döneme Türkiye’nin geri dönmesi olur. Bunun doğal sonuçları olarak da bir; bu gelir dağılımı bozukluğu ve muhtemel ödemeler dengesinin yol açacağı krizler de büyük toplumsal huzursuzluklara şahit olabiliriz” dedi.
Dün akşam İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi kentlerde yapılan protestolara değinen Davutoğlu, “Bazı şehirlerimizde gösteriler oldu. Buradan vatandaşlarımıza da sesleniyoruz, şartlar ne olursa olsun hiçbir povokasyona gelmeden toplantıyı ve gösteri yapmak anayasal bir haktır. Bu hak kullanılabilir ama hiçbir provokasyona gelmeden, hukuki olarak süreçleri tamamlanmamış kontrolsüz kitle gösterilerinden uzak durmaya çağırıyorum. Önemli olan şudur, ülkemize güvenmektir. Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken provokasyonlardan uzak kalınız” ifadelerini kullandı.
Akşener ise, şu açıklamalarda bulundu: “Davutoğlu’ndan dolar kurunun rekor kırmasının ardından protesto gösterileri yapan vatandaşlara: Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken provokasyonlardan uzak kalınız. Ben ekleyeceğim sadece şu var. Aynı şeyi 3. kez yapıyorsanız bu hatadır. Ekonominin bu durumu iktidarın tercihidir. İstiklal Savaşı seçimi kazanmaya yönelik aba altından sopa göstermeye yönelikse kaosu çıkaran yönetemez o da paketlenir. Bizi yönetenler ayağını denk alsın.
‘Milli paramız’ diyorlar. Hani yerli ve milli ya bunlar. İtibar israfla değil, paranın gücüyle olur. Eğitimle, sanayi ile olur. Ekolojiye yaptığınız yatırımla olur. Akıllı mantıklı olsun. Bu ülkenin kaynakları yüksektir. Bu ucube sistemden kurtulacağız.”

EN SON EKLENENLER