Akşener’den Erdoğan ve Tatlıses’e çok sert doğalgaz tepkisi

 

4. kez AKP’den milletvekili aday adayı olan şarkıcı İbrahim Tatlıses, Erdoğan’ın İzmir mitingine katılmış ve çok tartışılan bir açıklama yapmıştı.

Erdoğan’ın davetinin ardından sahneye çıkan Tatlıses, “İdo 2 aylık olmuştu, Erdoğan o zaman belediye başkanıydı. ‘Başkanım bizim evimizin oraya doğalgaz gelmedi, İdo üşüyor’ dedim. Kapattı, 10 dakika sonra döndü ‘yokmuş ama ama ben kendimden vereceğim’ dedi, 2 ay sonra doğalgaz bağlandı ve İdo üşümekten kurtuldu” demişti.

TARİHLER UYUŞMUYOR

Ancak tarihler Erdoğan’ı yalancı çıkardı. İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, 15 Şubat 1992 doğumlu. Oysa ki Erdoğan, 27 Mart 1994 yılında İBB Başkanlığı görevine başlamıştı.

AKŞENER’DEN TATLISES VE ERDOĞAN’A TEPKİ 

Sosyal medyada tartşma yaratan konuşmaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşanar de Nevşehir’de yaptığı konuşmada tepki gösterdi. Akşener şunları söyledi: 

Sayın Erdoğan’la bir sanatçımızın konuşması oldu geçen gün. Çocuk üşümüş ,doğal gaz nasıl bağlanmış. Buradan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, bu ülkede 3 milyon çocuk aç ve üşüyor. Bu ülkenin çocukları üşürse o devlet üşür. Yandaş kayıracağına bu ülkenin evlatlarının aç kalmasının üşümesinin önüne geç senin görevin bu. 

Kahkah kihkih diyerek telefon açılıyor, çocuk üşümüş o villaya doğal gaz bağlanıyor. Peki Adana’da çocukları üşüyor diye kendini yan odada asan kadını hatırlıyor musun Sayın Erdoğan? O kadına ne yaptın? niçin o kadın üşüdü, çocukları aç kaldı. Ve Ayaz bebek soğuktan öldü, senin için yandı mı?

Bir miting, iki yalan

NİĞDE’DE SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇAĞRI 

Nevşehir mitinginden önce Niğde’de halka seslenen Akşener sandık güvenliği için çağrı yaptı. Gençlerden ve kadınlardan sandıkları gönüllü olarak korumalarını isteyen Akşener, “Zorlu bir seçim geçireceğiz. Bu zorlu seçimde en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bütün abudik gubidik hileler seçim sandığında yapılır. Biz seçim sandığını koruyacağız. Özellikle gençler ve kadınlar. Gönüllü olmanızı istiyorum. Sandıklarınızı korumanızı istiyorum. Dolayısıyla sandıklarımızı koruyacağız” diye konuştu. 

Kullanılan oyun, namus olduğunu söyleyen Akşener, “Size, Meral Akşener sözüdür. Sandık emniyeti, devletin namusudur. Bu namusu koruyamayacakları için bu namusa el uzatacakları için de burada, huzurunuzda onları uyarıyorum. O sandıkları korumak için göze aldığım konuları bir bilseniz, titrerdiniz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Biz sandıkları koruyacağız. Ondan sonra sizden bir şey istemiyorum. YSK’da abidik gubidik olursa o YSK’nın önüne koyacağım bir sandalye. O sonuçlar doğru çıkıncıya kadar oturacağım. Jiletle kazıyamayacaklar beni” dedi.

’25 HAZİRAN’DA ONLARI GERİ ALACAĞIZ’
İYİ Parti Lideri Akşener, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili ise “Şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum. Onlara 25 Haziran’a kadar el sürmesinler; çünkü 25 Haziran’da onları geri alacağız” diye konuştu. Meral Akşener, konuşmasının ardından İYİ Parti Niğde il teşkilat binasının açılışını yaptı.

EN SON EKLENENLER