Altılı Masa adayı konuştu: Menderes’in sloganı kullanıldı

İYİ Parti ev sahipliğinde toplanan Altılı Masa saatlerce süren toplantının ardından ortak açıklama yaptı. Buna göre siyasi partiler ilk kez aday konusunu ele aldı

Altılı masada uzun zamandır beklenen adayın konuşulduğu toplantı saatlerce sürmesinin ardıdan bitti.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada yine bir aday ismi açıklanmazken bir araya gelen partilerin adayı konuştuğu kamuoyuna duyuruldu.

İYİ Parti’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 6’lı masanın 11. toplantısında ilk kez adaylık konusu ele alındı. Yapılan açıklamanın adaylıkla ilgili bölümünde Adnan Menderes’in CHP’ye karşı kullandığı slogan kullanıldı.

Ortak adayın isminin şubat ayında kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edilirken bir sonraki toplan Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 13 Şubat’ta yapılacak.

Açıklamanın adayla ilgili bölümü şöyle;

Toplantımızda son olarak Millet İttifakı’nın seçeceği Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi de konuştuk.

Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz. Halkımız, ülkemizin hak ettiği refaha ulaşma ve yeniden demokratikleşme ümidini altı partinin birliğinde görmektedir. Bu da bize tarihi bir görev yüklemektedir. Biliyoruz ki bu Türkiye’nin kader seçimidir. Halkımız canını, malını, geleceğini, medeni, hür ve refah içinde bir Türkiye’de nefes alma ümidini bize emanet etmiştir.  Halkımız müsterih olsun, altı parti bu görevi layıkıyla tamamlayacaktır.

Bir kez daha ilan ediyoruz ki;

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, temel hak ve özgürlüklerin yanında, demokrasi aşıklarının adayı olacaktır.

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, “Yeter! Söz Milletindir” diyen Millet İttifakı’nın adayı olacaktır.

ANKARA

 

 

 

 

#Altılı #Masa #adayı #konuştu #Menderesin #sloganı #kullanıldı

EN SON EKLENENLER