Amed halkından çağrı: Herkes sandığa gitsin, değişimi sağlayalım

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için konuşan Amed halkı, ‘Herkes sandığa gitsin ve sandığa sahip çıksın’ çağrısı yaptı

Baskı ve ortaya çıkan usulsüzlerle 14 Mayıs seçimleri geride kalırken, gözler 28 Mayıs’a kalan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde özellikle Kurdistan kentlerinde Cumhur İttifakı adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı olan AKP’li Tayyip Erdoğan ciddi bir oy kaybı yaşarken, Kürt halkı yeniden sandığa gitmeye hazırlanıyor.

Seçime ilişkin Amed’in Yenişehir ilçesinde Mezopomya Ajansı’na ( MA) konuşan yurttaşlar, birinci turda diktatörü durdurduklarını, ikinci turda göndererek, değişimi sağlayacaklarını söyledi.

Değişim şart

28 Mayıs’ta sandığa gideceğini söyleyen genç seçmenlerden 20 yaşındaki Erkan Kaya, “Belki bir umut olur diye oy vereceğim. Değişim şart, ilk turda da Kılıçdaroğlu’na oy verdim, ikinci turda da oy ona vereceğim” diye belitti.

Aslında farkları yok ama…

Bu seçimin tarihi bir öneme sahip olduğu için Kürt kentlerinde Kılıçdaroğlu’na destek verildiğini belirten Azad Metin, “Diğer parti ve adaylar kendi çıkarları ve menfaatleri için saf değiştirebiliyor, ancak Yeşil Sol Parti yani Kürtler masa altında hiçbir hesap ve çıkar gözetmeksizin sadece bir değişim olsun diye oy kullanacak. Kılıçdaroğlu’nun da bazı noktalarda Erdoğan’dan bir farkının olmadığını düşünüyorum. 22 yıldır yöneten kişinin değişmesi için bir konjonktür gereği ona oy vereceğiz. Kim seçilirse seçilsin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmanın yolu masaya oturup sorunların çözümüdür” şeklinde konuştu.

Bu korku nereye kadar?

Seçmenlerden Berat Yanar da, “İlk turda tek adam rejimini durdurduk. İlk turda partimiz hangi adayı desteklediyse bir kez daha o adayı destekleyeceğiz. Kılıçdaroğlu’nu destekleyip tek adam rejimini sonlandırarak, değişimi sağlamalıyız” dedi.

Seçmenlerden Yusuf Çeçen de, “Ekonomik durum ortada. Ben aylık 8 bin 500 TL alıyorum, kendime mi bakayım, anne ve babama mı bakayım, artık yeter. Erdoğan gitsin insanlar konuşmaya korkuyor, konuşamıyorlar artık yeter. Bu korku nereye kadar?” sözleriyle değişim istediklerini belirtti.

Bu insanlar bir yeri mi işgal etti?

Yurttaşlardan Deniz Devrim, Erdoğan’ın kazanması durumunda sadece Kürt halkının değil, tüm Türkiye halklarının baskılanacağını vurgulayarak, “Anadilimizi konuştuğumuz için ya gözaltına alınıyoruz ya da şiddete maruz kalıyoruz. İstanbul’da Kürtçe şarkı söylediği ve halay çektiği için Mehter Marşı eşliğinde gözaltına alınıyor insanlar. Bu insanlar bir yeri mi işgal etti? Nedir bu nefret. Buna karşı yapacağımız tek şey birlik ve beraberliktir” ifadelerini kullandı.

AKP’ye oy verenlere hakkımı helal etmiyorum

AKP iktidarının Kürt diline ve Kürtlere yönelik ikili politikalarını eleştiren Devrim, “Diyarbakır’a geliyor ‘Kürt var’ diyor, Ankara’ya gidiyor ‘yok’ diyor. İktidara gelmek ve toplumu kontrol etmek için her yolu mubah görüyor. AKP’ye oy veren tanıdıklarıma hakkımı helal etmiyorum. Herkes sandığa gitsin ve sandığa sahip çıksın. Sahip çıksın ki bu diktatörü başımızdan kovalım” ifadelerini kullandı.

AMED

 

#Amed #halkından #çağrı #Herkes #sandığa #gitsin #değişimi #sağlayalım

EN SON EKLENENLER