Amedliler yarın iradesine sahip çıkacak

Amed’de belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına karşı mahallelerde sokak sokak, esnaf esnaf gezen HDP’li vekiller, yarın Büyükşehir Belediyesi önünde saat 11.00’de yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına karşı yarın saat 11.00’de DTK, KJA, HDP ve DBP eşbaşkanları ile yöneticilerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi önünde yapılacak eylem için merkez Rezan (Bağlar), Peyas (Kayapınar), Yenişehir ve Sûr ilçelerinde; HDP milletvekilleri, esnaf ve halk ziyaretinde bulundu.

REZAN

HDP’liler Rezan’ın üç mahallesinde ziyarette bulundu. HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP Eşbaşkan Yardımcısı Aysel Tuğluk Mevlana Halit, HDP Şirnex (Şırnak) Milletvekili Ferhat Encu Bağcılar, HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitlap ve beraberindekilerle Sento Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde halkın ilgisi büyüktü. Milletvekillerini dikkatle dinleyen Amedliler, alkış ve sloganlarla destek vererek, yarınki eyleme kitlesel katılma sözü verdi.

dyb-29-10-16-eyleme-cagri-baglar15

Aydoğan ve beraberindeki heyetle Mevlana Halit Mahallesi’nde ziyaretlerde bulunup, halkla konuştu. Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasını Amedlilerin iradesine dönük bir saldırı olarak değerlendiren Aydoğan, saldırı ve baskıları ancak Amed halkıyla birlikte direnerek aşabileceklerini ifade etti. Dün direndikleri gibi yarın da direneceklerini anlatan Aydoğan, tüm Amed halkını yarın Amed Büyükşehir Belediyesi önünde saat 11.00’de yapılacak eyleme katılma çağrısında bulundu.

Çağrıya olumlu karşılayan yurttaşlar da, “Belediyelerimizi onlara bırakmayacağız. O belediyeler halkın belediyeleridir” dedi. 3 saat boyunca mahallede bulunan birçok esnaf, kıraathane, bakkal, yolda geçen yurttaşları ziyaret eden HDP’liler, alkışlarla mahalleden uğurlandı.

dyb-29-10-16-eyleme-cagri-baglar7

Bağcılar Mahallesi’nde çalışma yürüten HDP Şirnex Milletvekili Ferhat Encu de, “Amed halkını yarın iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gün direnme, sahiplenme, günüdür. Amed Kürt halkının kalbidir. İrademize el uzatan zihniyete el birliğiyle karşı duracağız” dedi.

SÛR

HDP Riha (Urfa) milletvekilleri Osman Baydemir ve Dilek Öcalan ile Colemerg (Hakkari) Milletvekili Selma Irmak, Amed’in Sûr ilçesinde esnafları, kahveleri ziyaret ederek, halkı yarınki eyleme davet etti. Esnaflarla konuşan Baydemir, eşbaşkanların gözaltına alınması ve belediye hizmet binasının işgal edilmesi Kürt halkının iradesine gösterilen tahammülsüzlüğü açıkça gösterdiğini söyledi. Baydemir, “Gün iradesine sahip çıkma günüdür” dedi ve ekledi: “Az kaldı, bu zalim zulmünün içinde boğulacak. Zalimlerin sonu hiçbir zaman hayırlı olmamıştır. Amaçlarına ulaşamamışlar, bu da ulaşamayacak ne yaparsa yapsın Kürt halkının önünü kapatamayacaklar.”

Kürtlerin tüm kurumlarına yönelik saldırıların olduğuna dikkat çeken Dilek Öcalan ise, Amed halkını yarın belediyelerine sahip çıkmaya çağırdı.

PEYAS

Peyas (Kayapınar) Mahallesi’nde HDP Sêrt (Siirt) Milletvekili Besime Konca, Amed Milletvekili Ziya Pir ve Şirnex Milletvekili Leyla Birlik, esnaf ziyaretinde bulundu. Pir, Huzurevleri Mahallesi’nde, Birlik Sanayi ve Otogar çevresinde, Konca ise Diclekent semtinde esnafı ziyaret ederek, halkı kitlesel katılım çağrısında bulundu. Halkın büyük ilgi gösterdiği ziyaretlerde, Amedliler yarınki eyleme katılma sözü vererek, iradelerine sahip çıkacaklarının mesajını verdi.

YENİŞEHİR

Yenişehir ilçesinde de HDP Mûş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Colemêrg Milletvekili Selma Irmak, esnaf ve halkı ziyaret ederek, yarınki eyleme katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: DİHA

EN SON EKLENENLER