Arslan: Kanunsuzlukların baş sorumlusu Erdoğan’dır

 AKP’nin “FETÖ” bahanesiyle tüm muhalif kesimleri kıyımdan geçirdiğini söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, “Ülke OHAL ile yönetiliyor. Bu kanunsuzlukların baş sorumlusu Erdoğan’dır” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” şiarıyla düzenlediği halk buluşmalarının 4’üncüsünü Şırnak’ta düzenlendi. DBP Şırnak İl binasında düzenlenen halk buluşmasında DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DBP Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Cizre, Silopi İl Eşbaşkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Şırnak halkının her koşul altında onur mücadelesine sahip çıktığını söyledi. Arslan, Şırnak’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri ötekileştirildiğini belirtti. Şırnak halkının sadece kendi sorunları için değil, tüm Türkiye için on yıllardır bir direniş içerisinde olduğunun altını çizen Arslan, bu direnişi sonlandırmak isteyen AKP gibi oluşumların da sürekli halkı engellemeye çalıştığını dile getirdi.

‘ŞIRNAK HER ZAMAN DİRENMİŞTİR’

Şırnak’ın her dönem devletin saldırılarına maruz kaldığını belirten Arslan, “Şırnak 1992’leri ve öncesini de gördü. Direnişten dolayı her zaman ilk hedef haline gelen yer olarak hafızalardaki yerini koruyor. Son yapılan saldırıların temel amacı, Kürtlerin statü talebinin boğmak istenilmesinden kaynaklı olduğunu Şırnak halkı iyi biliyor. Bu saldırgan tutum süreklileştirilmek isteniliyor. Umut ediyoruz ki iktidar mevcut sorunu daha makul demokratik yöntemlerle çözmeye çalışır” dedi.

‘ŞIRNAK HALKINA BORÇLUYUZ’

Şırnak halkına minnet borçlu olduklarını kaydeden Arslan, “Evleri yıkıldı, çocukları öldürüldü, zorla göç ettirildiler; ancak yine direndiler. Bugün halen özgürlük mücadelesine sahip çıkıyorlar. Bu tüm direnenlere örnek olmalıdır” diye konuştu.

AKP iktidarının tüm muhalif kesimlere baskı uyguladığını ifade eden Arslan, “Kürtlere karşı özel bir politika uygulanıyor. Türkiye halkları bu duruma karşı bir hareketlilik içindedir. Kürtler dışındaki kesimler de bu tek adamlık sistemini kabul etmiyor. Referandum süreci bunun göstergesi oldu. Ülkedeki her iki insandan biri bu sistemi tasvip etmedi” dedi.

‘AKP VE FETÖ ORTAKTI’

AKP’nin “FETÖ” bahanesiyle tüm muhalif kesimleri kıyımdan geçirdiğini kaydeden Arslan, “AKP Türkiye’yi şimdi terör örgütü dediği FETÖ ile beraber yönetiyordu. Ne istediniz de vermedik diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi. Halk iradesini AKP’ye, AKP de FETÖ’ye teslim etmişti. Yıllarca ülkeyi bu illegal örgüt ve AKP birlikte yönetti. Şimdi de bu örgüt bahanesi ile onurlu insanlar işlerinden atılıyor. Ülke OHAL ile yönetiliyor. Bu kanunsuzlukların baş sorumlusu Erdoğan’dır. Cizre ve Şırnak’ı yakan komutanlarda FETÖ’den içeri alındı. FETÖ’cülere bu imkanı sağlayan Erdoğan da yargılanmalı. Eğer bağımsız yargı varsa Erdoğan’da FETÖ’cülere yetki verdiği için yargılanmalıdır” dedi.
Arslan’ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

EN SON EKLENENLER