Avcı: Belediyeler talan ediliyor

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçti. HDP’li belediyelerin neredeyse tamamına kayyım atayan AKP-MHP hükümeti böylelikle HDP’li belediyelerin projelerini hayata geçirmesine izin vermezken, kayyımlarla da belediyeler adeta talan ediliyor.

HDP, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimleri Van’da büyük bir farkla kazandı. Çaldıran, Edremit ve Tuşba’da KHK’lı adaylar gerekçe gösterilerek mazbataları AKP’li adaylara verildi. 7 HDP’li belediye eşbaşkanına gecikmeli de olsa mazbataları teslim edildi. Aradan 3.5 ay geçtikten sonra 19 Ağustos 2019’da Mardin ve Amed ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi de gasp edildi. HDP’li eşbaşkanların yerine devlet memurları kayyum olarak atandı. Son olarak da geçen ay içinde HDP’li belediyelere yine kayyum atandı.

ANF’ye konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, görevde kaldıkları 3.5 ay gibi kısa bir sürede “Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” perspektifiyle hareket ettiklerini hatırlatarak, “Kayyumların tahribatını kalem kalem teşhir etmeye çalıştık. Aylık ortalama 4.5-5 milyonluk tasarruf sağlandı. Hemen tüm mahallelerde nitelikli halk toplantıları düzenlendi. Kentteki DKÖ, STÖ ve emek örgütleri ziyaret edildi, ayırımsız ve tüm ilçelerde ilçe merkezli muhtar toplantıları yapıldı. Talepler tespit edilerek merkezileştirildi. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar stratejik plan kapsamına alındı” dedi.

HER TÜRLÜ SUÇ İŞLENİYOR

Avcı, belediyelerde şu anda neler yaşandığının halktan gizlendiğini söyledi. Etrafına örülen beton bloklarla belediyelerin halka kapalı hale getirildiğini kaydeden Avcı, “Belediye meclislerinin fiilen feshedilmesiyle beraber birçok şeyin kamuoyundan kaçırıldığı kuşkusu var. İzlenildiği üzere kayyum atanmış belediyelerin çoğu usulsüzlük, yolsuzluk, kayırmacılıkla gündeme gelmekte. Gasp edilen belediyeler talan ediliyor” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR TAHRİBAT VAR

Liyakati ve hakkı ayaklar altına alan bu zihniyetin hiçbir kültürel ve ahlaki ölçüye sığmadığını kaydeden Avcı, şunları söyledi: “İkinci kayyum döneminde de büyük bir tahribatla karşı karşıya geleceğiz. Nerede ve hangi koşullarda olursak olalım gaspçı, talancı kayyum zihniyetine karşı sosyal belediyecilik anlayışıyla ezilen halkın ve emekçilerin yanında olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Görevden uzaklaştırılmış olabiliriz, ancak her daim halkımızın seçilmiş temsilcileri olarak kendimizi görecek, alanımızı koruyacak ve halkın arasında göreve gelirken verdiğimiz sözlerin arkasında duracak ve mücadelemize devam edeceğiz.”

 

 

 

EN SON EKLENENLER