Avrupa’da hedef 3 milyon seçmeni sandığa götürmek

Avrupa’daki seçmenleri sandığa götürmek için kurulan Hadi Avrupa Ağı, Avrupa’daki 3 milyon seçmeni sandığa sevk etmeyi hedefliyor

Türkiye, 14 Mayısta kritik bir seçime doğru giderken, yurtdışında yaşayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) gönüllüleri, seçim çalışmalarına destek olmak için Halkların Demokratik İletişim Ağı (HADİ) Avrupa’yı kurdu.

Avrupa’da oy kullanacak olan yaklaşık 3 milyon seçmeni sandığa götürmeyi ve seçimlerde Yeşil Sol Parti’nin oylarını arttırmayı hedefleyen HADİ Avrupa, kuruluşunu deklare eder etmez çalışmalar için kolları sıvadı. Sanal medya platformlarında gönüllü arayan ve seçmeni Yeşil Sol Parti’den yana oy kullanmaya teşvik eden HADİ Avrupa, şimdiden birçok gönüllüyü çalışmalara kattı.

Çalışmalarda yer alan gönüllülerden biri de “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Çetin Gürer ile kurdukları ağ ve hedeflerine Mezopotamya Ajansı’na değerlendirdi.

HADİ Avrupa’nın hedefi

Türkiye’nin 2015 yılından itibaren demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkesinden gün geçtikçe uzaklaşmasından dolayı Avrupa’da bulunan yurttaşların yaşananları kaygıyla izlediklerini belirten Gürer, bundan kaynaklı da 14 Mayıs’taki seçimleri önemsediklerini, ülkede demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ilkesinin tekrardan rayına oturması için HADİ Avrupa’da yer aldığını söyledi.

HADİ Avrupa Ağı’na farklı kesimlerin de destek verdiğine dikkat çeken Gürer, ağın hedeflinin, Yeşil Sol Parti’nin Avrupa’daki çalışmalarına destek olmak yine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında eşitlik, adalet ve barış isteyen herkesin taleplerini daha görünür ve duyulur kılmak olduğunu söyledi.

Amaç tekçi iktidarı göndermek

3 milyon seçmeni motive etmeyi amaçladıklarına işaret eden Gürer, bunun için ise tüm sanal medya hesaplarını etkili kullandıklarını ifade etti. Dijital medya üzerinden insanlara ulaştıklarını aktaran Gürer, “Geçtiğimiz gün sanal medya hesaplarından canlı yayın yaptık. Avrupa’nın birçok ülkesinden katılımcılar yer alıp izledi. Yoğun bir ilgi olduğunu gördük. Yurttaşlar ‘çalışmalara nasıl destek verebiliriz?’ diye sordular. Motivasyon çok yüksek diyebilirim. Ortaya çıkacak olan motivasyon ile Yeşil Sol Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan partilerin çalışmalarını görünür kılacağız” diye belirtti.

HADİ Avrupa’nın en büyük hedefi tekçi ve otoriter AKP ve MHP iktidarını sandık yoluyla göndermek olduğunu söyleyen Gürer, sandığa katılımı yükseltmek gibi bir hedeflerinin de olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haber: MA / Ergin Çağlar

 

#Avrupada #hedef #milyon #seçmeni #sandığa #götürmek

EN SON EKLENENLER