Aydeniz ve Buldan halkı oy kullanmaya çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Ahmet Türk Amed’de, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise Şirnex Gundikêmelê beldesinde esnaf ziyaretlerinde halkı 28 Mayıs’ta oy kullanmaya çağırdı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Şirnex’te seçim çalışmalarını sürdürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Mêrdin milletvekili Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekillileri Newroz Uysal, Ayşegül Doğan, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve DBP yöneticileri, Gundikêmelê (Balveren) beldesinde yurttaşlara bir araya geldi.

Halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, 14 Mayıs seçimlerinde Kürt halkının dik bir duruş sergilediğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı duruşu sergileyeceklerini söyledi. Aydeniz, “Halkımızın dik duruşunu kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kirli politikalar yürütülüyor. Bu politikaları dinlemeyip sandığa gitmeniz lazım. Halkımıza inanıyorum, yine kararlığını ortaya koyacaktır. Bu iktidar yılardır Kürt halkını bitirmeye yönelik politikalar yürütüyor. Kürt halkı bu politikalara karşı kimliğine, kültürüne sahip çıkıyor. İki aydır seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Devletin yetkilileri AKP için seferber oldu” dedi.

Bu iktidar faşizmle yürüyor

Ülkenin bekasından bahsedenlerin sarayın bekası için çalıştığını belirten Aydeniz, şöyle konuştu: “Demokrasiden bahsedenler bu halkın düşmanlığını yapıyorlar. Çözümün anahtarı bizde. Anahtarı Kürt halkının elinden almak istediler ama yapamadılar. Halk 14 Mayıs’ta değişim istediklerini bir kez daha beli etti. Bu iktidar faşizmle yürüyor ve ‘Kürtler seçimi boykot etti’ diyor. Bunları dinleyin ve sandık başına gidin. Halkımıza güveniyoruz. Özgürlüğümüz için hep mücadele edeceğiz.”

Amed

Yeşil Sol Parti, Amed’te ikinci tur cumhurbaşkanlığı için seçim çalışmalarına ilçelerde devam etti. Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Sakarya Caddesi’nde yürütülen çalışmaya Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Sevilay Çelenk, Mehmet Kamaç, Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yöneticileri katıldı.

Sağlık Ocağı esnafı tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan partililer, 28 Mayıs seçimlerinde halkı sandığa davet etti. Ziyaretler sırasında bir yurttaş, “Geçen gün PTT’de yardım dağıtılıyordu, insanlar da ‘Erdoğan olmasa yardım olmaz’ diyordu. Ben de onları uyardım bu o paranın zaten bizim olduğunu söyledim. Erdoğan’a oy vermeyin dedim. Biz kazanacağız” dedi. Yine bir kadın da, tutuklamalara tepki göstererek, zulmün son bulmasını talep etti.

Sûr’da esnaf ziyareti

HDP, Yeşil Sol Parti, DBP, Sûr (Sur) ilçesine bağlı Gaziler ve Melik Ahmet caddesindeki esnafları ziyaret etti. Ziyarete HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Cengiz Çandar ve çok sayıda partili katıldı. Esnafalar, partililere yoğun ilgi gösterdi.

Buldan ve beraberindekiler, esnafları ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa davet etti. Esnaflar da heyete, “Varlığınız bizim için yeterlidir. Bu zalimden kurtulmak için sandığa gideceğiz” dedi.

Buldan ve beraberindeki partililer, halka 28 Mayıs seçimlerinde oy vermek için broşür dağıttı.

HABER MERKEZİ

#Aydeniz #Buldan #halkı #kullanmaya #çağırdı

EN SON EKLENENLER