Ayhan Bilgen: İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in konuşmasından satır başları:

19 Aralık katliamında kolu kopartılan Veli Saçılık’ın KHK ile işine son verilmesi, aynı zihniyetinin devam ettiğini gösteriyor.

Milletvekillerimizin tutuklanmasına ilişkin bizleri suçlayanlar 17-25 Aralık’ı hatırlasa yargıdan kimin kaçtığını görecek. AYM daha önce tutuklananlar için “Vekiller tutuklu yargılanamaz” dedi. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz, suç işlemekten vazgeçin.

Türkiye’de polisin nasıl keyfi davranma hakkına sahip olduğunun tescili, Ethem Sarısülük’ü vuran polise verilen para cezasıdır.

15 Temmuz’u enişteden öğrenenler, Büyükelçi’yi öldüren failin ailesini gözaltına alıyor. İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış.

Rusya Büyükelçisi’ni öldüren polisin 2 buçuk yıldır FETÖ’cü olduğunu tespit edememişler ama 2 buçuk saatte tespit edebildiler

Van’da IŞİD aleyhine gösteri yapan HDP’lillere bir polis seslendi, “Yaşasın IŞİD” diye. Bu polis hakkında bir işlem yaptınız mı?

OHAL’de siyasi partiler açıklama bile yapamıyorken, bir büyükelçi polis tarafından öldürülüyorsa siz OHAL’i ne için ilan ettiniz?

Diyarbakır mitingimizden bu yana Türkiye’de 30 büyük patlama olmuş. İçişleri Bakanlığı ne için var? Partimize saldıranları cezalandırmayanların kendisi sorumludur demek. Ama şunu bilin, biz inandığımız değerlerden vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye işsizlikle, ekonomik krizle boğulurken, birilerinin gündeminde başkanlığı farklı kılıflar altında sunma çabası var.

Bir tek soru sormak istiyoruz. Siz işsizliği bitirmek için hangi tedbirleri almak istediniz de Meclis size ayakbağı oldu?

 “Ya 400 vekil verirsiniz, ya kaos olur” diyenler şimdi 330’u bulmak için şunu dayatıyorlar: Ya başkanlık ya kriz… Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu ateşi birlikte söndürelim. Anayasayı başka türlü tartışalım, OHAL’i kaldıralım.

EN SON EKLENENLER