Ayhan: Seferberlik ruhuyla kazanacağız

Partisinin Karaköprü kongresinde konuşan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye’nin bir kriz içerisinde olduğuna dikkat çekerek, tüm baskı ve yıldırmalara karşı seferberlik ruhuyla mutlaka kazanacaklarını söyledi.

Urfa’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karaköprü İlçesi 2’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Parti il binasında yapılan kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP PM üyesi Ziya Çalışkan, kongreyle birlikte mücadelenin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi.

‘BU ZORLU SÜRECİ AŞACAĞIZ’

Daha sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, “Bizim mücadelemiz ne bugün başladı, ne bugün sonlanacaktır. Bu sürecin zorluklarına göğüs gererek bugüne getirdik. Hep beraber bu zorlu süreci aşacağız. Elbette ki şu an yaşadığımız coğrafya özelikle Urfa farklı yönelimlere maruz kalmıştır. Bu şartlara rağmen bu salonu dolduran arkadaşlar bunun bilincindedir. Bu süreci evde oturarak geçirme zamanı olmadığı ortadadır” dedi.

Son iki yıl içerisinde yaşanan süreçle birçok katliam ve yıkım yaşandığını belirten Öcalan, Suruç katliamı ve Ceylanpınar davasına dikkat çekerek, Urfa’da özel bir uygulanmanın devrede olduğunu ifade etti. Tüm halkların yaşadığı bir bölge olan Urfa’da çeşitli oyunların oynandığını belirten Öcalan, “Suruç katliamında yaşamını yitiren gençler tüm halkları yansıtıyordu. Biz bu tür olaylar aydınlatılıncaya kadar mücadele edeceğiz. Devlet askeri, tankı ve topu ile üstümüze gelebilir. Ancak güçlü irademiz onları korkutuyor. Biz dik durduğumuz sürece hiçbir iktidar bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır” ifadesini kullandı.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Öcalan’dan sonra konuşan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, Türkiye’nin yeni bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. Ayhan, “Binlerce insan ekmeğinden ediliyor. Onbinlerce insan haksız yere zindana atıldı. İnsan hakları aktivitelerinden tutalım da itiraz eden kim varsa susturulmak isteniyor. Kürtlerin şahsında demokrasinin sesi kısılmaya çalışılıyor. Dünden bugün birçok bedel verildi. Bu mücadeleyi bundan sonra da daha kararlı bir şekilde hep beraber omuzlamalıyız. Zalimlere karşı boyun eğmemek temel şiarımızdır. Şu anda çok zor şartlarda ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Tüm olumsuzluklara karşı yine de buradayız. Bir seferberlik ruhu ile kongre süreçlerine yaklaşmalıyız. Tüm baskı ve yıldırmalara karşı temel şiarımız mutlaka kazanacağız olmalıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gidilen seçimlerde, HDP Karaköprü İlçe Eşbaşkanlığına İrfan Karakeçili ve Tuba Timurturkan seçildi.

EN SON EKLENENLER