Bahçeli: 2019’a kadar AK Parti ile birlikteyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının tekrardan yorumlanması için hükümete çağrı yaparken, yeni sistemin inşası için 2019 seçimlerine kadar AKP ile hareket edeceklerini kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Mustafa Kemal’e hükümet ve muhalefet arasında yürüyen tartışmalar değinen Bahçeli, “Atatürk’ün siyaset üstü kalmalıdır. Kimsenin tekelinde değildir. HDP’nin PKK’nın FETÖ’nün yörüngesine giren CHP’nin Atatürk adını anmaya ne yüzü ne hakkı kalmıştır. Atatürk hiç kimsenin siyaset dövüşünün, sivri dilinin konusu olmayacaktır. Atatürk’e alaka yükseliyormuş? Ne var bunda. Olması gereken bu değil mi. Bunu polemik malzemesi getirmek ahlaki mi? Yüzde 50 artı 1 nelere kadirmiş, Atatürk konusu abartılıyormuş. Laf cambazlığını bırakınız” diye konuştu.
ILIMLI İSLAM TEPKİSİ
Suudi Arabistan’daki yeni gelişmeleri de gündemine alan Bahçeli, “Bu ülkede tansiyon yüksektir, meselesinin özünde kıran kırana bir iktidar mücadelesi yaşanmaktadır. Bizim ilgilendiğimiz kimin kral kimin veliaht olacağı değildir. Bunlar iç meseledir… Milyarlarca Müslüman açlık içinde kaybolmuşken, bir avuç şeyhin, emirin doymaz hırslarını nasıl açıklayacağız? Bu nasıl Müslümanlıktır, nasıl İslam anlayışıdır? Ilımlı İslam denilen dayatma nasıl dillendirilmektedir. Neyin ılımı? FETÖ’ye sipariş edilen dinler arası diyalog ve ılımlı İslam projesine şimdi yeni yetme prensler mi talipti? Bu yolun sonunda hayır, huzur yoktur” dedi.
ABD İLE İLİŞKİLER
Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD ziyaretine dair de şunları söyledi: “ABD ile gevşeyen ilişkilerin düzenlemesi, dengeye kavuşmasını bekleriz. Fakat burada sorumluluğun esas ABD’de olduğunu aklımızdan çıkarmayız. Ihlamurdan odun terör örgütleriyle düşüp kalkandan da dost olmaz. Türkiye ile ABD yapıcı diyalog temelinde yeni bir sayfa açmaya karar vermiştir. Sorunların anlık müdahale ve telefonlarla çözümü konusunda anlaşılmıştır. Buraya kadar her şey iyidir. Ancak ABD samimiyse terör örgütlerinden eline çekmeli, ardından FETÖ’nün elebaşını elinde kelepçeyle ilk uçakla Türkiye’ye göndermelidir” ifadelerini kullandı.
YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI YENİDEN YORUMLANMALIDIR
Bahçeli, gündeme getirdiği seçim barajı tartışmalarını yeniden değinerek, yüzde 10 barajının yüksek olduğunu ve darbe döneminin zihniyetine ait olduğunu söyledi. Bahçeli, “12 Eylül sonrası inşa edilen barajla MHP ve Milli Selamet Partisi’nin silinmesi hedeflendi. Seçim barajının aşağıya çekilmemesi sonucunda ittifaklarla baraj aşılmıştı. Artık bu kadar zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek kendini yaşatmak yerine hep beraber nasıl yaşarız. Türkiye’yi nasıl normalleşmeye getiririz noktasında bir çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5-6 mı olur 7 mi olur yüzde 10 olarak kalır mı? MHP’nin baraj maraj sorunu asla yoktur. MHP selin önündeki kütük değil bizzat selin ta kendisidir. Biz barajdan korktuğumuz için değil değişen hükümet sistemiyle beraber ortaya çıkan siyasal zaruretten bağımsız adaylarla barajın delinmesinden bahsettik” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, “Demokratik sistemlerde meşruiyetin temeli seçimlerdir. Seçim sisteminden beklenen aynı zamanda tüm siyasi akım ve eğilimlerin de parlamentoya yansımasıdır. Temsilde adalet ilkesinin de gereği budur. Uyum yasaları düzenlenirken bu bekleniyor. Yüzde 10 seçim barajı yeniden yorumlanmalıdır” diye belirtti.
‘2019’A KADAR AK PARTİ’YLEYİZ’
Bahçeli, 15 Temmuz sonrası üstlendikleri görevin devam ettireceklerini belirterek, “Yeni sistemin tesisi için AK Parti ile yan yana mücadele ederiz… MHP 2019 seçimlerine kadar AK Parti ile birlikte hareket edecektir” dedi.

EN SON EKLENENLER