Bahçeli AYM’ye talimat vermeye çalışıyor: Seçimden önce kapatın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AYM’ye talimat vererek seçim öncesi HDP’nin kaptılmasını istedi. Bahçeli’ye göre AYM davayı sulandırıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmasında yine hedefine Halkların Demokratik Partisi’ni alarak Anayasa Mahkemesi’ne talimat vermeye çalıştı.

Bahçeli davayı sulandırmakla suçladığı AYM’nin seçimden önce HDP’yi kapatmasını istedi.

Bahçeli’nin kurduğu cümleler şöyle

“Anayasa Mahkemesi’nin “Halkın Demokrasi Partisi’nin” talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması, adalet ilkeleriyle tamamıyla aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır? AYM, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteğiyle AYM’ni davayı sulandırması doğru değildir”

Öte yandan İsveç’te yaşanan Kuran yakma eyleminin ardından yapılan NATO pazarlığını da gündeme alan Bahçeli, “NATO’yla doğmadık, NATO’suz da çok şükür ölmeyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

#Bahçeli #AYMye #talimat #vermeye #çalışıyor #Seçimden #önce #kapatın

EN SON EKLENENLER