Bahçeli erken seçime ‘yeşil ışık’ yaktı, Ateş’in adını ağzına almadı

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, erken seçim tartışmaları ile ilgili ‘biz varız’ açıklaması yaparken konuşmasında silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in adını ağzına almadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Seçim tarihi tartışmalarıyla ilgili konuşan Bahçeli, “İster zamanında yapılsın ister öne alınsın, biz ikisine de varız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünde aziz milletimizin seçimiyle hem 13’üncü Cumhurbaşkanı’nı hem de 28’nci dönem milletvekilleri belirlenecektir” diyen Bahçeli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri ister zamanında ister erkene alınsın biz iki seçeneğe hazırız. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da Cumhurbaşkanımızın Türkiye’yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir. Altılı Masayı oluşturan partilerin 6 Nisan’dan önceki seçime sıcak bakıp, sonrası için ipe un semesi demokratik değildir. Muhalefetin karmaşa içinde olduğundan dolayı iradesizliği saklanamaz durumdadır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Sayın Kılıçdaroğlu, adaysan çık açıkla, değilsen adayınız kim ondan bahset” sözleri ile seslendi.

Bahçeli, Sinan Ateş’in adını anmadı

Bahçeli, konuşmasında eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak açıklama yapmadı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülmesi üzerine MHP’den hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekerken, Bahçeli de Ateş’in ismini konuşmasında ağzına almadı.

Ateş’in öldürülmesiyle ilgili iktidar kanadından ilk açıklama, cinayetten 3 gün sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten gelmişti. Çelik, “Bir ölüm üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar var, bunların tutumu ahlaki değil. Sonuç olarak Emniyet güçleri, Türk yargısı bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkaracaktır. Bu tip meseleler örtbas edilecekmiş gibisinden imalar, yurt dışında örgüt bağlantılı bazı kişilerin Cumhur İttifakı’nı adres göstererek yorum yapması ve bunu yaymaya çalışması, bütün bunları tespit ettik. Bunların hepsi tamamen başka amaçlara matuf olarak gündeme getirilen şeylerdir. Emniyet teşkilatı işinin başındadır, adliye işinin başındadır. Olay bütün yönleriyle aydınlatılacaktır” diye konuşmuştu.

MHP’den cinayetle ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Mersin Ülkü Ocakları tarafından yapılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye işaret edilen açıklamada, “Ülkücü hareket liderinin emrindedir ve lider neyi nasıl işaret ediyor, neyin nasıl olmasını istiyorsa öyle olacaktır” denildi. Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül’ün imzasıyla paylaşılan açıklamada, “Lider – Teşkilat – Doktrin bu üçlüyü idrak edemeyen, sadık kalamayan bir zahmet ben Ülkücüyüm demesin” ifadeleri kullanılmıştı.

Ne olmuştu?

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık’ta, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin 5 kişi gözaltına alınmıştı.

ANKARA

#Bahçeli #erken #seçime #yeşil #ışık #yaktı #Ateşin #adını #ağzına #almadı

EN SON EKLENENLER