Bahçeli: İttifaksa buyurun siz de yapın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile yapılan ittifaka yönelik gelen eleştirilere tepki göstererek, “İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin” ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Hocalı katliamı gündemiyle, Hollanda parlamentosunun Ermeni soykırımını tanıyan kararına tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi: “Ermeni diasporasının ipine sarılanlar Hocalı’ya karşı tepkisizdir. ‘Hepimiz Ermeniyiz’ sloganı atan vatansız destekçileri Hocalı soykırımının şakşakçılarıdır. 1915 olayları ile ilgili aleyhimize kararlar alan batılı ülkeler Hocalı’yı nasıl izah edeceklerdir. Hollanda ne yapmaya çalışmaktadır. Hollanda bize ne anlatmaya çalışmaktadır? Bu ülke ki, Srebrenitsa’da ulaştığı mezalimleri hangi ara perdelemiştir? 16. yüzyılda elçileri İstanbul’a gelip el etek öptüklerini biz unutmadık. Hollanda Parlamentosu Türkiye’den önce kendi geçmişini oylamalı. Kararın bizim için hükümsüz olduğunu bilmelidir. Soykırım iddialarının bizim nezdimizde hiçbir anlam ve karşılığı yoktur. Soykırım, soysuzların mesleğidir. Türk düşmanlarının ortak adıdır.”
Bahçeli, AKP ile ittifaklarına dair şu ifadeleri kullandı: “Siyasi partiler arasında ittifak kurabilmenin alt yapısı hazırlanmıştır. MHP ile AK Parti’den üyelerin katılımı ile teşkil edilen komisyon geçtiğimiz hafta 26 maddelik kanun teklifini TBMM’ye sunmuştur. Anılan teklif çerçevesinde 4 ayrı kanunla ilgili değişiklikler genel kurulda görüşülüp karara ulaşılacaktır. İttifakın unvanının ismi bellidir. Cumhur ittifakıdır. FETÖ, PKK, PYD ittifakına umut bağlasın. Biz cumhur diyeceğiz. Yenikapı ruhundan kaçan, korkan kim varsa uzlaşmadan ürkmüş, beraberlikten uzaklaşmıştır. Biz ittifak dedikçe CHP kabuslar görmeye başlamıştır. CHP’nin kağıttan kaplanları, yamalı ahlakları ile siyasi kundakçılığa heves etmişlerdir… Cumhur ittifakı 2019’da tarih yazacak, çerini çöpünü önüne katıp sandığı bunlara dar edecektir. İttifak diyoruz, CHP ve yedekleri koalisyon uydurması ile önümüze geçmeye çalışıyorlar. İttifak ve koalisyonun farkını bilmeyenlere ne anlatsan boştur. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz cumhur dedik, siz de cümbüş deyin. İttifak yapmayanlar yüzde 10 barajına takılacakmış, bu adaletsizlikmiş. Size ittifak yapmayın diyen var mı? Biz seçim barajı ile ilgili düzenleme yapılmalı dediğimizde utanmadan baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler şimdi ne diyeceklerdir? CHP bu teklifi ile acaba oylarının sıfırlandığını mı fark etmiştir?”

EN SON EKLENENLER