Bahçeli’den ABD açıklaması: Ya dostluk ya düşmanlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini destekleyerek, “Eğer ABD ile ittifak PYD/YPG/PKK yüzünden kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmaktan doğal bir yol olmayacaktır. Ya düşmanlık ya dostluk” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Mustafa Kemal’e bir TV kanalında yapılan hakaretlere tepki gösteren Bahçeli, “Bir defa Aziz Atatürk’e iftira atanların, yediği içtiği haram, esip savurduğu haysiyetsizliktir. Bu ülkede tarih konusunda atıp tutmak düşman işbirlikçilerinin mesleği mi oldu? Neyi arayıp bulmanın peşine düşüyorlar” dedi.

CHP ve HDP arasında “yakınlaşma başladığı” iddiasında bulunan Bahçeli, “Nihai amaç Kürdistan’ı kurmak ve kabullenmektir. Halk oylamasından çok önceleri CHP ile HDP arasında başlayan yakınlaşmanın siyasi nikahla tescilleme niyeti artık meydandadır. CHP’li üyeler, cezaevinde bulunan HDP’nin malum eş başkanından mesajı taşıyarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına başvurmuşlardır. Elbette bu çarpıklık ana muhalefetin kendi bileceği bir iştir. Kandil’e göz kırpmak, Kürdistan müteahhitlerine takla atmaktır. HDP’nin eş başkanının sözde müthiş fikirlerine bel bağlayan partinin ismi şu işe bakınız ki Atatürk’ün kurduğu CHP’dir. HDP’den bölücülüğün reddi konusunda ikna edici, samimi herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. Geçen hafta 4 kahramanımız şehit düşmüşlerdir” diye konuştu.

Gündemine ABD ile ilişkileri de alan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretine destek oldu. Bahçeli, şunları söyledi: “ABD terazinin bir yanına terör örgütlerine bir yanına da Türkiye’yi koymakla tarihi bir hataya sürüklenmiştir. Anlaşılacağı üzere Türkiye-ABD ilişkileri çıkmazdadır, can çekişmektedir… Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki, sayın Cumhurbaşkanının ardından Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Makamı ve mevkii ne olursa olsun kimse gaflete düşüp Türkiye’yi aciz görmemeli, küçümseme yanlışına düşmemelidir. Şimdi sırayı belgeleri ile birlikte PYD/YPG’nin Türkiye’yi nasıl tehdit ettiğini anlatmak almıştır.”

‘YA DOSTLUK YA DÜŞMANLIK’

Bahçeli, şunları ekledi: “Eğer ABD ile ittifak PYD/YPG/PKK yüzünden kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmaktan doğal bir yol olmayacaktır. 80 milyon tek yürek mücadele etmekten yorulmayacağız. ABD’nin önünde artık 2 yol vardır. Ya PKK ile ilişkilerini güçlendirecek ya da bundan dönüp Türkiye ile el sıkışacaktır. Ya düşmanlık ya dostluk, ABD için başka alternatif kalmamıştır.”

EN SON EKLENENLER