Bahçeli’den Ahmet Türk açıklaması…

Meclis Genel Kurulu’nda oylama devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Kürt siyasetçi Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi

bahceliAnayasa değişikliği adı altında Meclis Genel Kurulu’nda önceki gün başlayan ‘başkanlık tasarısı’ oylamaları devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Silivri F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk tutuksuz yargılanmalı

Kürt siyasetçi ve ülke barışının en önemli isimlerinden biri olan Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçmemesi durumunda da Meclis’in yenilenmesi gerektiğini söyledi.

‘Fireyi mercekle aramaya gerek yok’

Bahçeli, “Kabul ve ret lotosu oynanıyor. Bu gerilim referandumda Türkiye’ye yansır. Referandum yolu açık olarak kabul edilecek gibi” ifadelerini kullandı. Fire tartışmalarına ilişkin Bahçeli, “Fireyi mercekle aramak gerek. Oylamada ani iniş ve çıkış beklemiyorum” şeklinde konuştu.

ANKARA

EN SON EKLENENLER