Bahçeli’den Almanya’ya: Beklediğiniz kabahat

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın İncirlik Üssü’nden çekilme kararı ile ilgili olarak “Alman askerleri gelecek hafta çekilecekmiş; durduğunuz kabahat hepinize uğurlar olsun. Arkanıza bakmadan çeker gidersiniz” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “FETÖ” üyesi oldukları iddia edilen askerlerin iltica başvurularının kabul edilmesi ve Alman parlamenterlerin İncirlik ziyareti başvurusunun reddedilmesi nedeniyle Türkiye-Almanya ilişkilerinde yaşanan gelişmelere değindi. Bahçeli, Almanya’nın cemaatçilere destek himayesinde bulunduğunu ve PKK’ye de kol kanat geldiğini iddia etti.

Bahçeli, Türkiye-Almanya ilişkileri üzerine şu sözleri sarf etti:
“Almanya Dışişleri Bakanı’nın suya sabuna dokunmayan sözleri, kuşku ve tereddütlere olanak sağlamıştır. Dost ve müttefik bir ülkenin terör örgütünün propagandasına suskun kalması hiçbir açıdan meşru ve hukuki sayılamayacaktır. Bu soruların netliğe kavuşma zarureti vardır. Aksi halde iki ülke ilişkilerinin düzelme şansı çok az olacaktır. 400’den fazla FETÖ’cü Almanya’ya iltica talebinde bulunmuşken, Almanya’nın damgalı hainleri görmeyip, sözde bir gazeteciyi mesele yapması kabul edilir bir şey değildir. Terör yandaşı gazeteci ki, Kandil’e gidip teröristlerle röportaj yapan, Kürtler katlediliyor yalanını dünyaya servis eden ajan provokatördür. En büyük delil 249 vatan evladının şahadeti 2 bin 195 vatan evladının yaralanmasıdır. Delil 15 Temmuz gecesindeki tüm Türkiye’dir. Türkiye’de tutuklu bulunan sözde gazeteci ile ilgili kararın siyaset tarafından verilmesi nasıl beklenmektedir. Teröristlerin iltica talepleri konusunda topu mahkemelere atan Alman siyaseti, söz konusu gazeteci ile ilgili kararın nerede verileceğini sanmaktadır”

‘İNCİRLİK YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR’

İncirlik Üssü ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, üssün yol geçen hanı olmadığını söyledi. Bahçeli, konu ile ilgili “Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir. Ona buna pabuç bırakmayacaktır. İncirlik Üssü Adana’dadır. Yol geçen hanı da değildir. Gizli hedefler için basamak yapacağınız yer de değildir. İncirlik ziyaretine verilmeyen izni eleştirmek abesle iştigaldir. Hükümetin haysiyetli tavrı bize göre son derece isabetlidir. Türkiye’nin neyi nasıl anlayacağını tespit makamı bir yabancı hükümet mensubunun işi ve görevi değildir. Biz anlayacağımızı anladık, göreceğimizi de zaten gördük. Varsa, aklını kendine saklamalıdır. Alman askerleri önümüzdeki hafta çekileceklermiş. Durduğunuz kabahat hepinize uğurlar olsun. Niye zaman kaybediyorsunuz? Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, fizana mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz” değerlendirmesinde bulundu.

‘TBMM’YE SALDIRAN CANİLER BELLİDİR’

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yargılanan askerlerin mahkemedeki savunmalarına ilişkin de konuşan Bahçeli, “TBMM’ye saldıran caniler bellidir.
MİT’e, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine ateş yağdıran teröristler bellidir. 249 vatan evladını şehit eden, polisi polise, askeri askere kırdırmak için Pensilvanya’dan talimat alan hainler bellidir. Uzayıp giden mahkeme safahatları, kabul edilen iddianameler, infial yaratan duruşmalar neyin nesidir? FETÖ’cü darbeciler mahkemelerde üzerine atılı suçları inkarla meşguldür. Zannedersiniz ki bu alçaklar sütten çıkmış ak kaşık. Biri diyor ki ‘Torunlarımı özlediğim için Ankara’dayım’, diğeri diyor ki ‘Benim tek örgütüm TSK’dır.’ Hatta özel kuvvetlerde görevli bir albay, ‘Hakimin Gülen için ne diyeceksin?’ sorusuna, ‘Orada değildi, onu söyleyebilirim’ diyecek kadar rahattır. Zeytinyağı gibi su üstüne çıkmaya çalışıyorlar” dedi.

EN SON EKLENENLER