Bakanlar Kurulu sonrası İncirlik ve Katar açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gündemdeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Katar gerilimi ve Almanya ile yaşanan İncirlik krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

İNCİRLİK KRİZİ

Kurtulmuş’un açıklamasından satırbaşları şöyle:

Almanya Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye gelmesi önemli bir adımdır. İncirlik Üssü Türk üssüdür. Konya’daki üs ile NATO üssüdür. Biz görüşlerimizi açık şekilde söyledik. Almanların ziyaret etmesinin şartlar dolayısıyla uygun olmadığı ifade edildi. Konya’yı ziyarete gelecek olan kişilerin, eğer gelirlerse, Türkiye karşıtı eylem içinde olan kişilerin olmaması gerektiğini tavsiye ettik. Bu gelişmeden sonra biz de bunu olumlu bir adım görerek daha ileri adımlar atılmasını temin etmeye çalışacağız.

KATAR’A DİPLOMATİK ABLUKA

Ortadoğu yeterince karışık. Maalesef birçok ülkede istikrarsızlık yaşanıyor. Büyük çatışmanın işgallerin olduğu Ortadoğu artık yeni bir krizi kaldıracak durumda değil. Yeni bir krizin ortaya çıkmaması için aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz. Katar’la irtibatlı şekilde diplomasi kanallarının açık tutularak bir çözüm bulunmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla büyümeden çözülmesi gerekir. Türkiye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA

680 sayılı KHK gereğince işlemler yapıldı. FETÖ mensubu, 130 kişi, arasında PKK’lı, HDP’li milletvekilleri de var. Soruşturma açılmış, çağrılmış, mahkemeye çağrılmış, mahkeme dosyalarında sanık olarak görülüyorlar. Ama ifade alınmaları mümkün değil. Yurt dışında olmaları sabit olduğu için mahkeme süreçlerinin aksatılmaması amacıyla bunlarla ilgili “Yurda dön” çağrısı yapılması için talepte bulunuldu. Vatandaşlıklarını kaybetmeleri Bakanlar Kurulu tarafından verilecek. Üç aylık bir süre var, bu süre sonucunda kişiler Bakanlar Kurulu’na getirilecek.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Sayın Başbakanımız kestirme, meseleyi açıklayan bir açıklama yaptı. Bir takım görevler, birilerine verilir sonra başka birilerine verilir. Kabine revizyonu gibi şeyler siyasetin doğasında var. Gerek duyulursa, ihtiyaç ortaya çıkarsa… Her hükümetin bir hedefi var, bu program çerçevesinde karar verilirse yapılır. Üzerinde konuşmaya gerek yok.

EN SON EKLENENLER