Barzani’den referandumdan geri adım sinyali

Barzani ABD, İngiltere ve BM temsilcileriyle yaptığı görüşmede referandumdan ‘geri adım atma’ sinyali verdi. KDP Genel Başkanı Mesûd Barzani ABD, İngiltere ve BM temsilcileriyle yaptığı görüşmede referandumdan geri adım sinyali verdi. ABD’nin DAİŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Başbakanı Haydar Ebadî, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi ve Başur (Güney) Kürdistan Başbakanı Neçîrvan Barzani ile yaptığı görüşmenin ardından dün de Duhok’ta Barzani ile görüştü.

Topu parlemantoya attı

McGurk, BM Temsilcisi Jan Kubis, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker’in bulunduğu heyetin Barzani ile yaptığı görüşmede “referandumun ertelenmesi için alternatif sunulduğu” belirtildi. Barzani’nin ise “Erteleme kararı Kürdistan’daki diğer siyasi liderlerle alınan bir karardır” diyerek, topu bugün açılması planlanan Başur Kürdistan parlamentosuna attığı öğrenildi.

McGurk’un üç önerisi vardı

McGurk ile yapılan görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Goran Hareketi Diplomasi Odası Üyesi Wişyar Omer, “McGurk’un kendilerine ABD’nin yüzde yüz referanduma karşı olduğunu aktardığını” söylemiş ve üç önerisi olduğu açıklanmıştı: “Bağdat’ın Kürdistan ile yaşanan sorunlar konusunda adım atması, ABD, Fransa, İngiltere ve Bağdat’ın sorunların çözümü için bir heyet oluşturması ve referandumun parlamento kararıyla ertelenmesi gerektiği.”

EN SON EKLENENLER