Baydemir’den hükümete: Yerleri mahkumiyet olacaktır

Partisinin Aydın’daki iftar programında konuşan parti Sözcüsü Osman Baydemir, hükümete seslenerek “Yakın zamanda yerleri mahkumiyet olacaktır” dedi. HDP’li Beştaş da Ramazan ayı dolayısıyla Mersin’de haklka bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ramazan Ayı dolayısı ile verdiği iftar programları HDP Aydın İl Örgütü ile devam etti. HDP Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir ile Mizgin Irgat’ın katıldığı iftar programında HDP Aydın İl Eş Başkanı Barış Göze’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından HDP Milletvekili Mizgin Irgat söz aldı.

‘TEK ÇÖZÜM YOLU MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK’

7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır mitinginde gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Irgat, tüm saldırılara rağmen barış umutlarını koruduklarını ifade etti. Önlerinde duran en önemli hedefin barış ortaklığı kurmak olduğunu belirten Irgat, “Mısır’dan Yemen’e bütün coğrafyalara ve Ortadoğu’ya bakın çözülen şey ulus devlet milliyetçiliği ve sistemdir. Onun karşısında olan demokratik modernite ile bizler Ortadoğu’nun en kanlı coğrafyasında tekrar barışın sesi olmanın ve Sayın Öcalan’ın önümüze koyduğu halkların demokratik birlikteliğinin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

Sözlerini “Zeytinliklerin idam fermanı” olarak nitelendirilen yasa tasarısı ile sürdüren Irgat, “Cizre bodrumlarında insanları yakanlar, eş genel başkanlarımızı tutuklayan zihniyet bugün zeytin ağaçlarının kıyımı ile aynı şeyi yapmaktadır. Şu an bizi yöneten iktidar, ekolojiye kadın ve halkların mücadelesine aykırı olan alerjik bir iktidardır. Tek bir çözüm vardır. Hep beraber mücadeleyi büyütmek yılmamak motivasyonu artırmaktır. Bizler kazanacağız çünkü haklıyız” diye konuştu.

‘İKTİDAR OLMA HIRSINA MASAYI DEVİRDİLER’

Ardından söz alan parti Sözcüsü Osman Baydemir ise, oruç tutmanın yalnızca aç ve susuz kalmak olmadığını vurgulayarak, “Oruç tutmak aynı zamanda insanın nefsi, kini ve öfkesiyle mücadelesidir. Bugün bu iktidarın başaramadıkları o kinine esir oldukları o duyguyu yenme zeminidir. Maalesef öyle bir hırsa esir düştüler ki tek başına iktidar olmak hırsı barış masasını yıkmalarına yol açtı. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan Sayın Öcalan’ın kapısını aralamış olduğu doğmamış bebeklerimizin aydınlık geleceğine ışık tutan o masa 7 Haziran’da iktidardan düştükleri için devrildi. 7 Haziran’dan hemen sonra 20 Temmuz’da Suruç’ta katliama başladılar, Ankara Garı’na kadar devam etti. Tek başına iktidar olma uğruna bunu yaptılar. Kanla şiddetle öfkeyle tek başına iktidarı devşirdiler. Ancak mazlumun ahını alan bu dünyada da hak huzurunda da iflah olmamıştır” diye konuştu.

‘YERLERİ MAHKUMİYET OLACAKTIR’

Tüm zorluklara rağmen HDP’nin mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Baydemir,”Bu dar günlerde bu zor günlerde dayanışma duygusunu en üst seviyeye çıkarmalıyız. Devletin imanı onun adaletidir. Bir devletin küfrü de onun zulmüdür. Neredeyse iki yıl boyunca adaletsizlikle yani küfürle bu ülke yönetiliyor. HDP’nin 5 bin aktivisti zindanda. Sizlere selamlarını getirdim. Bütün bu baskı bütün bu zulüm bize boyun eğdiremedi. Çünkü bu bir hak davasıdır. Bir eşitlik özgürlük adalet davasıdır. Yeryüzü insanlık için inşa edildi onlar insan onurunu elinden almanın zulmünü ortaya koyuyorlar” dedi.

Kamu emekçilerine yönelik ihraçlara da değinen Baydemir şöyle devam etti: “30 bine yakın memurun ekmeği elinden alındı. Rızkı veren Allah’tır onlar ise şirk koşuyorlar. ‘Ben seni aç bırakırım’ diyorlar. Bunun adı tiranlıktır. Bunu adı firavunluktur. Öyle bir zamanın ruhudur ki artık Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, işçisi, işsiziyle insan olma kimliği yan yana durmanın vakti gelmiş hatta geçmiştir. Eğer Cizre’de vahşet bodrumlarında insanlar diri diri katledildiğinde Aydın ayağa kalmış olsaydı bugün kamu emekçilerinin ekmeğine el konulamazdı. Sıranın bize gelmesini beklemeden, zalimin kimliğine bakmadan zulüm kimden gelirse gelsin ona hayır demenin demini yaşıyoruz. Dehakların zalimlerin ve günümüzdeki tiranların yakın gelecekte yerleri mahkumiyet olacaktır”

BEŞTAŞ: UMUDU BÜYÜTECEĞİZ, DİRENECEĞİZ, BİZ KAZANACAĞIZ

HDP Mersin İl Örgütü de Ramazan vesilesi ile Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Pazar mahallesinde iftar yemeği verdi. HDP il, ilçe örgütü üyelerinin de aralarında bulunduğu yemeğe HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Adıyaman milletvekili Behçet Yıldırım ve birçok yurttaş katıldı.

‘EŞBAŞKANLARIMIZ BARIŞ, UMUT İÇİN DİRENİYOR’

İftar alanına geçen heyet burada halkla buluştu. HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın cezaevlerinde umudu yükselttiğini ve barış için hala çalıştığını hatırlatarak “Eş başkanlarımız dışarıda olan herkesin umudu ve mücadeleyi yükseltmesini istiyor. Kendileri cezaevlerinde dahi barış için umut için resimler, tablolar, hikayeler yazıyor. Bunların hepsini inanın barış için umut için yapıyor” dedi.

‘EYVAH HDP GELİYOR’ DENDİ VE SALDIRILDI’

Meral Danış Beştaş da, Türkiye’nin birçok yerinde illerde, ilçelerde HDP’nin örgütlendiğini baskıların, gözaltların ve tutuklamaların HDP’yi yıldıramadığını dile getirdi. Beştaş, “HDP Eş Başkanlarının ve onun milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanması HDP’den korkulduğunun göstergesidir. 7 Haziran’da olduğu gibi nasıl ki HDP bir Türkiye partisi olduğunu Türkiye’nin birçok yerinde çıkardığı milletvekilleri ile gösterdi hemen ardından ne dediler ‘Eyvah HDP başardı, gelişiyor’ dediler ve saldırılar ile cevap verdiler. Tüm bu saldırılar bugünkü tutuklamalar bundan dolayı gelişti. HDP’yi düşman gördüler” dedi.

‘DARBE KÜRT HALKINA YAPILDI’

16 Nisan referandumunda AKP hükümetinin kaybettiğini aktaran Beştaş, AKP milletvekillerinin dahi kazandıklarına inanmadıklarını hatta referandumda ‘evet’ diyenlerin dahi sonuca inanmadığını dile getirdi. Bugünkü darbe girişiminin aslında AKP hükümetinin uyguladığını ve bu darbe ile tüm demokratik muhalefete baskı kurulduğunu aktaran Beştaş,” Bugünkü darbe girişimi başta HDP olmak üzere tüm Kürt halkına ve tüm muhalefete yapıldı. İnsanlar bugün düşüncelerini ifade edemiyor, gazeteciler, avukatlar, siyasetçiler tutuklanıyor, insanlar suçsuz yere tutuklanıyor, sokak ortalarında insanlar öldürülüyor tüm bunlar darbe uygulamalarıdır” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ VE UMDUMUZU BÜYÜTECEĞİZ’

HDP’nin milyonların partisi olduğunu vurgulayan Beştaş, bu uğurda birçok bedel verildiğini ve bu uğurda birçok gencin yaşamını yitirdiğini belirterek ‘Onlara sözümüz var’ diye dile getirdi. Beştaş, “Biz direnci ve umudu büyüteceğiz. Korku ile yaşamaktansa dik durarak mücadele ederek yaşayacağız. HDP’nin başarısını bastıramayacaklar. Göreceksiniz biz başaracağız. Biz mücadelemiz ile tutuklu bulunan eş genel başkanlarımızı gasp edilen belediyelerimizi ve hatta tutuklu bulunan tüm siyasi tutukluları özgürlüğüne kavuşturacağız” dedi.

Beştaş ardından okunan ezan ile beraber dualar eşliğinde iftar açıldı. İftarın ardından halk iftar alanından ayrıldı.

EN SON EKLENENLER