Bayındır: Kürt halkı Erdoğan’ı göndermeye kararlı

Çewlîk Kanîreş’te konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Erdoğan’nın seçimlere katılımın az olmasını isteğini belirterek ‘Kürt halkı Erdoğan’ın zihniyetini yok etmeye yıkmaya kararlı’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Çewlîk İl Örgütü, parti binası önünde seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın yanı sıra, milletvekilleri Ömer Faruk Hülakü ve Halide Türkoğlu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve DBP İl örgütleri katıldı.

Seçimlere katılımın az olmasını istiyor

Burada konuşan Bayındır, AKP iktidarının 20 yıldır kendini zulümle var ettiğini ifade etti. Bayındır, “Bu iktidar zulüm ve düşmanlıklar üzerinden kendini var ediyor. Türkiye’deki HÜDA PAR’dan tutun da, MHP’ye kadar birçok parti ile anlaşarak bizim siyaset yapmamızın önünü kesip, bizi zayıflatıp yok etmeye çalıştılar. İktidarın yürüttüğü politikalarla görüyoruz ki; cumhuriyetin yeni yüz yılında da yok sayma, reddetme politikasını yürütecekler. Yüzyıl önce nasıl ki Kürtleri inkar ettiler, bugün de seçim çalışmaları sonucuna görülüyor ki bunda ısrarcı olacaklar” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın seçimlere katılımın az olmasını istediğini belirten Bayındır, “Erdoğan ve çevresindeki ırkçı, tekçi gruplar halkın sandığa gitmesin istemiyor. Sandığa gitmemek Erdoğan’ın hesabına yazılacak ve sadece ona ve Bahçeli’ye yarayacak. Bunu iyi anlamamız lazım. Erdoğan’ı göndermek konusundaki ısrarımız sadece bizim değil, Kürdistan’da bizimle bir araya gelen ve ne istediğini bize ifade eden halkımızın da kararı, bunun iyi bilinmesi gerekiyor” dedi.

‘Erdoğğan’dan sonra da mücadele sürecek’

AKP iktidarının yürüttüğü kirli politikaları Kürt halkının boşa çıkaracağını söyleyen Bayındır, “Hepsi dezenformasyon politikası siyasetini yürütüyor. Yandaş basını bunun için kullanıyor ama Kürt halkı Erdoğan ve yüzyıldır yürütülen inkar, imha politikasını boşa çıkaracaktır. Kürt halkı Erdoğan’ın zihniyetini yok etmeye yıkmaya kararlı. Biz bugün Erdoğan’ı gönderme konusunda kararlıyız. Onların yerine kim gelirse gelsin, gelecek olanı sevdiğimizden dolayı değil onlara olan inancımızdan değil, Kürt halkı bugüne kadar neyi başarmış elde etmişse, bilgelikle ilerleyerek direnişiyle bedel ödeyerek elde etmiş. Erdoğan’dan sonra da Kürtlerin mücadelesi devam edecek” şeklinde konuştu.

Bayındır şöyle devam etti: “Erdoğan ve Bahçeli iktidarı gitmeli, Kürt halkı artık yeter diyor. Kürt halkına yapılan zulüm, uygulanan vahşete artık yeter diyor. Kararlı inançlı bir şekilde sandığa gitmeliyiz. Direnişimizle göstereceğiz ki kimse Kürtleri inkar edemez. Kimsenin Kürtleri hesaba katmadan adım atamayacağını göstermeliyiz. Mücadele ve direniş olmadan hiç kimse bize iğne ucu kadar bir hak tanımaz. Bunun için bir kez daha söylüyoruz; Erdoğan gittiğinde de direniş ve mücadelemize devam edeceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ

#Bayındır #Kürt #halkı #Erdoğanı #göndermeye #kararlı

EN SON EKLENENLER