Belediye yandaşa çalışıyor

DBP’li belediyelere dönük operasyonlar sürüyor. DBP belediyelerine atanan kayyumlar, bir yandan iktidar yanlılarını belediyelere alırken, bir yandan da belediyelerin hizmet binalarını AKP gençlik kollarına tahsis ediyor

Halk iradesinin gasp edilmesi sonucu birçok DBP’li belediyeye atanan kayyumlar, skandal uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Şirnex’e (Şırnak) bağlı Cizîr (Cizre) Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra bütün yatırımlar “güvenlik” eksenli olurken, personel alımları da AKP kadın ve gençlik kollarına bırakıldı. Yine kayyumun, işten çıkardığıı çalışanların yerine iktidar yandaşları alınıyor. Belediyede, işe alınan AKP’li personelin bir kısmı işe gitmezken, iş yükü diğer çalışanlara kalıyor.

Hizmet binaları da AKP’ye!

Kayyum atanan belediyede 90 kişi işten çıkarılırken, bu kişilerin yerine AKP gençlik ve kadın kollarından 150 kişi alındı. İlçede halka herhangi bir hizmet verilmezken, “güvenlik” amaçlı Dicle Nehri kıyısının ıslahı, beton ve asfalt dökümü, ışıklandırma ve mobese kamerası takılması haricinde çalışma yapılmadı. Açık usule göre yapılması gereken ihaleler de kapalı usulle bilinmeyen şahıslara veriliyor. Yine BDP’li belediye döneminde sağlık merkezi olarak kullanılan hizmet binası, şu an Kültür Merkezi adı altında AKP’nin kadın ve gençlik merkezine dönüştürülmüş durumda.

İşe alımda yandaş önceliği

İşten çıkarılmayla tehdit edilen işçiler, göreve gelmeyen AKP’li personelin işini de yapmak zorunda bırakılıyor. Taşeron firma sahipleri “tek taraflı şirketin feshi”yle tehdit edilerek, işçi çıkarıp, kayyumun seçtiği kişileri işe alması dayatılıyor. Yaşadıklarını anlatan ve 7 yıldır belediyede çalışan C., “İşten çıkarılanların yerine AKP’nin gençlik ve kadın kollarında çalışanlar ve onların çevresindeki kişiler alınıyor. Bu kesimler işe başladıktan sonra Belediye’ye uğramıyorlar bile. İş yükü bu sefer de diğer işçilere kalıyor. Eğer çalışmazsan o kişilerin de işini yapmazsan işten çıkarılmayla tehdit ediliyorsun” dedi.

“Taşeron firmalarda da baskı ve tehdit çok büyük” diyen C., “İşçi sayısı düşürülerek elindeki işi bitirmesi dayatılıyor. Onlar da mecbur işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Şu ana kadar 90 kişi Cizre Belediyesi’nde işten çıkarıldı. Bu kişilerin yerine AKP’lilerin önerisiyle işe alım yapılıyor. Sadece taşeron işçiler değil diğer sözleşmeli personel de yine bu çevreden alınıyor” dedi.

Özgür Aydın / Şirnex

EN SON EKLENENLER