Beştaş: Dünya virüsün AKP HDP’nin peşinde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Beştaş, “Halkı, toplumsal sağlığı tamamen göz ardı eden, adeta kaderiyle baş başa bırakan, başınızın çaresine bakın diyen bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıyayız. Türkiye bir sosyal devlet de değildir” diye konuştu.
Beştaş, “Tek bir çağrıları var: Evde kal. Evde hayat olması için evin mutfağında yiyeceğin, zahirenin, ısınmanın, elektriğin, iletişim olanaklarının olması lazım. Mutfağı bomboş ama evde hayat var. Evde hayatı kılmak iktidarın, sosyal bir devletin görevidir” diye ekledi.

BELEDİYELERİN GASP EDİLMESİ

HDP’li belediyelerin gasp edilmesine değinen Beştaş, şunları söyledi: “Sağlıktan parkların temizlenmesine, su faturalarının iptaline dair, belediye otobüslerinin gün aşırı temizlenmesine ve sosyal mesafeye uygun kullanılmasına dair bir dizi önlem aldık. Bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Evet, kendi halkının sorununu görmeyen iktidar, maalesef belediyelerin bu konudaki hizmetlerine tahammül edemedi. Örnek belediyeciliğe müdahale etti.
Evet, dünya virüsle mücadele ediyor ama AKP HDP ve halkla mücadele ediyor. Virüs gibi bir gündemi yok. Belediyelerimiz korona ile mücadelede gerçekten büyük bir başarı elde ettiler. Kürtlerle mücadele eden bir AKP var. Aslında AKP iktidarı da bir virüs gibi toplumun iliklerine kadar sömüren, kendi iktidarını devam ettiren bir perspektifle hareket etmeye devam ediyor.”

 

EN SON EKLENENLER