Bharara: Neler olacağını görürüz

Çavuşoğlu, Zarrab davası eski savcısı Bharara’yı Gülen’e yakın olmakla suçladı. Bharara’dan yanıt gecikmedi: ‘Türkiye Dışişleri Bakanı bir yalancı.’ Bharara, Zarrab davasını da hatırlatarak, ‘Neler olacağını görürüz’ dedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul’da bazı yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri yorumlarken Türkiye’de siyaset dahil bütün devlet ve kamu kurumları içerisinde yer alan Cemaat’in ABD sistemine sızmış olduğunu iddia etti. Bakan konuşmasının devamında ‘itirafçı’ olduğu haberleri basına yansıyan Reza Zarrab davasına da değinerek, “Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar” dedi.

ABD’li gazete ABC’den Zeynep Bilginsoy’un haberine göre Bakan Çavuşoğlu, Zarrab soruşturmasını başlatan ve Zarrab’ı tutuklatan, eski ABD New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Baharara’yı da eleştirdi. Bharara’yı, Gülen’e yakın olmakla itham eden Çavuşoğlu, “Preet Bharara Gülen’e çok yakındı ve Türkiye’de Zarrab’a karşı hazırlanan 2013’teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili iddianamedeki belgeleri soruşturmasında kullandı. Çok siyasi bir motivasyona sahip görünüyor” dedi.

‘Bakan bir yalancı’

Eski Başsavcı Preet Bharara ise Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerine Twitter adresinden yanıt verdi: “Türkiye Dışişleri Bakanı bir yalancı.” Bharara, Zarrab yargılamasını hatırlatarak, “Şimdi mahkemede neler olacağını görürüz” diye yazdı. Bharara’nın bu sözleri Zarrab’ın itirafçı olduğu konuşulan mahkemede yeni gelişmeler olacağı yönünde yorumlandı.

EN SON EKLENENLER