Bir de 10 yaşında görün

HDP’nin 5’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Demirtaş, ‘HDP’nin Ortadoğu’nun alternatif çizgisi haline gelmiştir. Siz HDP’yi bir de 10 yaşına geldiğinde görün’ dedi

Halkların Demokratik Partisi(HDP) 5’inci kuruluş yıl dönümünü Beşiktaş Akatlar’da bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi Atilla İlhan Sahnesi’nde düzenlediği etkinlik ile kutladı. HDP’nin kurucu Eşbaşkanları Yavuz Önen ve Fatma Gök, HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, Ahmet Türk, HDP Milletvekilleri, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDK bileşenleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Gülten Kaya, Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, İstanbul Tabib Odası ve çok sayıda aydın ve sanatçı HDP’nin 5’inci kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı.Saygı duruşunun ardından HDP Milletvekili Sırrrı Süreyya Önder Adnan Yücel’in “Yer yüzü aşkın yüzü oluncaya kadar” şiirini okuyarak etkinlik başladı. Daha sonra konuşan Önder, “Perspektifleri ile özgürlük mücadelelerine yön veren Abdullah Öcalan’ı saygı ile selamlıyorum” demesine salonda “Biji Serok Apo” sloganları ile karşılık verdi.

HDP Türkiye’yi yönetmeye aday

Kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj gönderen HDP Eşbaşkanı Selehattin Demirtaş, HDP’nin Türkiye’yi yönetmeye aday olduğunu belirterek, “Hatırlarsınız, daha ilk doğduğunda, hepimiz HDP’nin Türkiye’nin umudu olacağını hissetmiştik. Daha 5’inci yaşında sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun alternatif bir çizgisi haline gelmesini görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Hepimizin gözbebeği olan, onlarca yıllık bedel, emek ve mücadele ile olgunlaşmış HDP’yi büyütmek ve iktidara taşımak boynumuzun borcudur” dedi. HDP, Ortadoğu siyasetine damga vurmaya da aday olduğunu belirten Demirtaş, “Faşizme karşı her yerde cesurca direnerek gerçek bir halk iktidarı kuracağız” Demirtaş şöyle devam etti: Daha 20 yaşına gelmeden her türlü yozluğa, yolsuzluğa ve çirkefliğe bulaşan, adeta siyasi çöplüğe dönüşerek metan gazı zehirlemesi yaşayan iktidar partisinin bütün saldırılarına ve baskılarına rağmen 5’inci yaşına güçlenerek giren HDP’yi kutluyorum. Siz HDP’yi bir de 10 yaşına geldiğinde görün. Yürü HDP, yolun açık olsun. Biz hepimiz yüreğimizle, canımızla, sevdamızla senin yanındayız. Sen mutlaka kazanacak olansın.”

Daha güçlü geliyoruz

HDP eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise gönderdiği mesajda, HDP’nin mirasını dünyadaki tüm devrimcilerden aldığını belirterek, “Varlığımız Spartaküslere, Pir Sultan Abdallara, Demirci Kawalara, Rosa Luxemburglara, Paramaz Sarkisyanlara, Ana Zarifelere, Mustafa Suphilere, Mahir, Deniz, İbo ve Mazlum Doğan’lara, Behice Boran’lara kadar uzanır” dedi. Yüksekdağ şöyle devam etti: Bizler geride bıraktığımız yıllarda yaşadığımız her türlü zorluğu aşma motivasyonunu, direnenlere ve bizden kopartılmış olan canlarımıza borçluyuz. Partimizin siyaset dışı bırakılma çabalarına rağmen hep birlikte kararlı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bizi siyasetten tasfiye etmek isteyenlere mesajımız ise şudur; Daha güçlü geliyoruz, daha güçlü geleceğiz.” Gazetemiz yayına hazırlandığında etkinlik konuşmalar ile devam ediyordu.

MA

22

EN SON EKLENENLER