Birçok kentte usulsüzlük: Açık oy baskısı, toplu oy kullanımı, tehdit

Oy kullanma işlemleri esnasında ihlaller arttı. Sêrt’te asker ve korucular açık oy kullandırtma baskısı yaptı, Mûş’ta toplu oy kullanıldı, Adana’da ise AKP’liler sandık görevlilerini tehdit etti

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oy kullanma işlemleri sürerken, ihlaller de artmaya başladı. Sêrt’te asker ve korucular açık oy kullandırtma baskısı yaparken, Mûş’ta toplu oy kullanıldı, Adana’da AKP’liler sandık görevlilerini tehdit etti.

Sêrt

Sêrt’in Berwarî (Pervari) ilçesi Kundîş (Tosuntarla) Köyü’nde CHP ve Yeşil Sol Parti müşahitleri tehdit edilerek, okula alınmadı. 14 Mayıs seçimlerinde 83 oyun 63’ü Yeşil Sol Parti’ye çıkarken, bu seçimde asker ve korucular seçmene açık oy kullandırttı. Yine ilçenin Hertevîn (Ekindüzü) Köyü’nde ise toplu oy kullanılmak istendi. Ancak buradaki müşahitlerin tepkisinden sonra geri adım atıldı.

Mûş

Mûş’un Sungu Beldesi’nde AKP’li sandık görevlilerinin CHP ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi müşahitlerini okullardan çıkarttığı ve birçok kişinin toplu oy kullandığı belirlendi.

Adana

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi’nde bulunan İbrahim Atalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1132 nolu sandıkta bina sorumlularına ve sandık kurul üyelerine verilen belgelerin üzerinde seçim kurulu mührü ile imzanın ıslak olmadığı tespit edilerek, tutanak tutuldu.

Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi’ndeki Doğankent İlkokulu’nda açık oy kullanan AKP’liler ile sandık görevlileri arasında tartışma çıktı. AKP’liler görevlilere, “Sandık başındayız sıkıysa iptal edin oyu” diyerek tehdit etti. Açık oy kullanma tutanak altına alındı.

Kaynak: MA

#Birçok #kentte #usulsüzlük #Açık #baskısı #toplu #kullanımı #tehdit

EN SON EKLENENLER