Birdal: Emek ve Özgürlük İttifakı toplumu kör kuyudan çıkaracaktır

İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, toplumun mevcut sorunlarına cevap olabilecek gücün Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere ilişkin 14 Mayıs tarihini vermesiyle ülke seçim gündemine girerken ittifakların izleyeceği yol ve yöntemler ise merak ediliyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) Onursal Başkanı Akın Birdal da bu süreçte yapılacak seçimleri, ittifakları ve beraberinde gelişen güncel gelişmeleri Mezopotamya Ajansı’na değerlendirdi.

Seçim demokrasi için fırsat

3’ncü Yol’un Türkiye’nin geleceği için büyük bir fırsat olduğunu ve muhalefetin bunu görmesini isteyen Birdal, muhalefete uyarılarda bulunarak her seçimin “fırsatlar” yarattığını, bu seçimin de demokrasiye kapı açabileceğini vurguladı. Adalet ve hukuktan uzaklaşmış tek adam rejimi ile seçime gidildiğini söyleyen Birdal, seçim sürecine giderken her şeye karşı hazırlıklı olunması gerektiğini, seçime hukukla gidileceğini ancak ülkede hukukun askıya alındığı için seçim güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Bu yol onları demokrasiye götürmez

İktidara karşı 6’lı masanın üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremediği eleştirisinde bulunan Birdal, “6’lı masa bugünkü AKP-MHP iktidarına karşı bir araya geldiğini söylüyor. Ancak masada, HDP, Kürtler, Aleviler, ezilenler, LGBT+’lar, sosyalistler ve farklı kimlikler yok. Farklı kimliklerin olmadığı masa ne verebilir? Bu masa pragmatisttir. Önce bir araya gelenlerin birbirine güvenmesi gerekiyor. Savaş, çatışma politikaların parçası olanlarla yan yana olmak yerine, savaş karşıtlarını, emekçileri, demokrasi, eşitlikten ve özgürlükten yana olanların birlikte olması gerekiyor. Ana muhalefet partisi bugün bir yanılsama içerisindedir. Bu yol onları demokrasiye götürmez” diye belirtti.

Toplumu kör kuyundan çıkaracaktır

Toplumun mevcut sorunlarına cevap olabilecek gücün Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunun altını çizen Birdal, toplumu kör kuyudan çıkaracak olan projektör Emek ve Özgürlük İttifakında oluğunu , bir araya gelişlerinin sadece niteliksel olarak değil ülke sorunları için de önemli olduğunu söyledi. Emek ve Özgürlük İttifakının Türkiye’nin bütün karanlığını açıp, aydınlık halaylara durmak için fırsat sunduğunu belirten “Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu ittifakın oluşmasında kadın hareketi çok önemli. ‘Jin, jîyan, azadî’ kurtuluşun meşalesi olmuş. Bunu hep birlikte sürdürelim ve söndürmeyelim. Bu nedenle herkesin bu ittifaka sahip çıkıp büyütmesi gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Halkın gücü yenilmez

HDP’nin hazine hesabına bloke konulmasına da değinen Birdal, “HADEP’le başlayıp, HDP’ye gelen Kürt siyasi hareketi, devlet hazinesiyle, kasalara tutunarak bu günlere gelmedi. Halkın gücüyle geldi. Bu yüzden HDP, ‘Hazinemizi halkımızdır’ diyor. HDP’yi bu günlerde halkın gücü ve iradesi taşımıştır. HDP hazine yardımının kesilmesine karşı kampanya başlattıklarını açıkladılar. Milyonlarca insan destek oldu. Bu çok heyecan verici. Kimi ceketimi, kimisi maaşımın bir bölümünü, kimi 5 tavuğumdan 4’ünü vereceğim diyor. İşte bu halkın gücü yenilmez. Maalesef bunu anlamadılar, anlamamakta ısrar ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Öcalan özgür olmalı

Bu seçimi önemli kılacak en temel başlıklardan birinin Kürt sorunun çözülmesi olacağını dile getiren Birdal, bunun sağlanması içinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: MA

 

#Birdal #Emek #Özgürlük #İttifakı #toplumu #kör #kuyudan #çıkaracaktır

EN SON EKLENENLER