Botan: Ülkenin geleceğini bizler kuracağız

HDP Çukurova İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Ülkenin geleceğini bizler kuracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi’ni Doğal Park Balo Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna; “İnadına eşitlik”, “İnadına barış” ve “İnadına demokrasi” yazılı pankartlar asılırken, kongre divan seçimi ile başladı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, partilerine dönük baskı ve tutuklamalara rağmen kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Tural, partilerinin tüm halkların; kültürlerin ve kimliklerin ortak vatanda yaşama iradesi olduğunu belirterek, “HDP kalıcı barışı inşa edecek bir partidir. Mücadelemiz devam edecektir” dedi.

‘ÖCALAN ‘DARBEYE DİKKAT EDİN’ DEMİŞTİ

HDP Milletvekili Lezgin Botan da, 7 Haziran 2015 seçimlerini bir darbe olduğunu ve AKP’nin partilerine baş edemediği için iktidar gücünü kullanarak kendilerine saldırdığını dile getirdi. AKP’nin Gülen Cemaati ile 12 yıllık iktidarı döneminde partilerine saldırdığını ve Kürt düşmanlığı üzerinden iktidarlarını güçlendirmeye çalıştığını dile getiren Botan, AKP’nin 7 Haziran sonrası partilerine dönük siyasi operasyonları yoğunlaştırarak, barışı katlettiğini söyledi. Botan, “Ülkenin geleceğini bizler kuracağız. Sayın Abdullah Öcalan, ‘darbeye dikkat edin’ demişti. Bakın eşitliği sağlayamadınız yarın darbeyi doğurur” dedi.

Kongre mali ve faaliyet raporlarının okunması ardından tek liste ile gidilen seçimde HDP Çukurova İlçe eşbaşkanlığına Feyruze Gümüş ve Osman Sert seçildi.

EN SON EKLENENLER