Bozdağ: Kimse giydiği kıyafetten dolayı tutuklanmıyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Türkiye’de kimse güvende değil” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Bozdağ, “Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor” dedi.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen Bal Festivali’ne katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman basınına verdiği röportajda, ““Türkiye’de kimse güvende değil” sözlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye aleyhine röportaj verdiğini öne süren Bozdağ, şunları söyledi:“Bugün gazetelere yansıdı. CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Almanya’da bir röportaj veriyor. Bu röportajda kendisine ‘Almanların yüzde 90’ı Türkiye’yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?’ diye bir soru soruyorlar. Kılıçdaroğlu cevapta ‘Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisinin olmadığını söylüyorum’ diyor. Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi ‘Türkiye’de kimse için güvenlik garantisi yok’ diyor. Soruyorum; ‘Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur’ cümlesi doğru mudur? Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor. Ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız, o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur.”

EN SON EKLENENLER