Britanya’da sandıklar kapandı, seçmenin yüzde 50’si sandığa gitti

Britanya’da 9 gün süren oy kullanma işlemleri tamamlanırken, ülkede sandığa giden seçmenlerin oranı geçmiş seçimlere oranla arttı

Britanya’nın Londra, Manchester, Leicester ve İskoçya’nın Edinburgh kentlerinde 14 Mayıs seçimleri için 28 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemleri 7 Mayıs’ta sona erdi.

2018 seçimlerinde yüzde 48 olan oy kullanma oranı bu seçimlerde yüzde 50 olarak belirlendi. Kayıtlı seçmen sayısının 127 bin 281 olduğu Britanya’da 64 bin 45 seçmen oy kullandı.

Toplam kayıtlı seçmenlerin ortalama yüzde 50’sinin oy kullandığı bu seçimler Britanya bakımından yeni bir düzeyi ve rekoru da ifade ediyor.

Britanya’da çalışmalarını sürdüren Demokratik Güç Birliği adına yapılan çağrı ile 17 kurumdan oluşan Britanya Seçim Koordinasyonu oluşturuldu.

Britanya Seçim Koordinasyonu adına ANF’ye konuşan Gik-Der temsilcisi İbrahim Avcıl, seçimlerle ilgili şunları söyledi:

“Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağının açıklamasının hemen ardından sokak faaliyetleri yürüten, düğün ve toplu alanlarda konuşmalar yapan, seçim bildirilerimizi dağıtıp afişlerimizi asan, sandık başlarında yorulmak nedir bilmeden müşahitlik yapan, salon güvenliği ve etrafında düzenli çalışarak hakkımızı oy kullanma alanına yönlendiren, otobüsler ile yolcu taşıyan tüm gönüllülerimize Britanya Seçim Koordinasyonu adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların başarısı bu arkadaşlarımızın emeğinde gizlidir.”

Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Türkan Budak da büyük bir özveri ve çaba ile Britanya’da oy kullanma işlemlerinin tamamlandığını ifade ederek, “Sandıklarda görev alan o emekçi arkadaşlara, özellikle yöresel derneklerimiz ve devrimci sol Alevi kurumlarımıza, yüzlerce gönüllü arkadaşa ve halkımıza sonsuz teşekkürler sunuyoruz. Bu emekler boşa gitmeyecek, bu faşist ceberrut sistem gidecek ve özgür günlere kapı aralanacak. Demokrasi ve özgürlük mücadelemizin büyük bir başarı sağlayacağına olan inancımızı belirtiyor ve 15 Mayıs’ta güneşin aydınlığında uyanacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Ayrıca özellikle Kürt özgür basın geleneğinden gelen arkadaşların bu süreçteki çabası ve katkılarından dolayı da kutluyoruz” diye kaydetti.

Kaynak: ANF

#Britanyada #sandıklar #kapandı #seçmenin #yüzde #50si #sandığa #gitti

EN SON EKLENENLER