Buldan 28 Mayıs için ÖHD ve Amed Barosu’nu ziyaret etti

Seçim çalışmaları için Amed’e bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ÖHD ve Amed Barosu’nu ziyaret etti. Buldan burada sandıklara gitme çağrısı yaparken Amed Barosu 320 avuktala sahada olacaklarını belirtti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, cumhurbaşkanı 2. Tur seçimlerine dair Amed’teki temasları sürüyor. Eş Genel Başkan Buldan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Cengiz Çandar, Georga Aslan, HDP eski milletvekili Çağlar Demirel ve HDP PM üyesi Raci Bilici, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi ve Amed Barosunu ziyaret etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açık tanık Ümit Özdağ isimli şahsın beyanları üzerine gözaltına alınarak tutuklanan ve dün tahliye edilen avukatlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Buldan, savunmanın susturulamayacağını söyledi. ÖHD Şube Eşbaşkanı Rıza Polat ise, hak ve hakikat mücadelesi vermeleri nedeniyle her dönem saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Polat, hiçbir baskı ve engellemenin hak ve hakikat mücadelesini yürütmelerine engel olamayacağının altını çizdi.

Sandık çağrısı

Daha sonra Amed Barosu’na geçen Buldan ve beraberindeki heyeti, Amed Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir karşıladı. Kritik bir seçim sürecinden geçtiklerini söyleyen Buldan, “2 gün sonra yapılacak olan seçimler hepimizin kaderini belirleyecek noktada. Diyarbakır’dan ikinci tur seçimlerine yönelik bir mesaj vermenin büyük önemde olduğunu düşündük. Kente gelerek halk ve kurumları ziyaret ediyoruz. Umarın 2 gün sonra da istediğimiz sonucu alırız. Umuyoruz istediğimiz sonucun çıkması ile yargı bağımsızlığın sağlanır. Her türlü haksız ve hukuksuzluğu uygulayan iktidarın göndermenin hepimizin isteği ve ümit ettiği şey. Bizler artık 2. Turu kazanmak için çaba sarf ediyoruz. Umarım hep birlikte Erdoğan’ın kaybetmesini sağlarız. Bu anlamda da herkesin sandığa giderek oyunu kullanma çağrısını Amed Barosu’ndan da yapmış olalım” diye belirtti.

Amed Barosu 320 avukatla sahada olacak

Baro başkan yardımcısı Özdemir, insan haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. 14 Mayıs’ta 250 avukatla seçim çalışmalarına katıldıkları bilgisini paylaşan Özdemir, ikinci turda ise 320 avukatla sahada olacaklarını belirtti.

Bir sonraki ziyareti, tarihi On Gözlü Köprüsü olan Buldan ve beraberindeki heyet, yurttaşlar tarafından çoşku ile karşılandı. Tarihi köprüde bulunan gençler ve Buldan, fotoğraf çekerek, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Heyet, akşam depremzede olan iki aileye ev ziyaretinde bulunacak.

HABER MERKEZİ

#Buldan #Mayıs #için #ÖHD #Amed #Barosunu #ziyaret #etti

EN SON EKLENENLER