Buldan: AKP-MHP kumpas ittifakı her kurumu bize karşı truva atı gibi kullanıyor

Partsinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, HDP’nin kapatılma davasına ilişkin, ‘AKP-MHP gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattı’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Partisine yönelik saldırılara değinerek konuşmasına başlayan Buldan, HDP’nin büyük bir moral ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Konuşmasına seçim süreci ile devam eden Buldan, “Halkımızın, demokratik kamuoyunun, değişim isteyen milyonların HDP’den beklentisinin çok büyük olduğunun hepimiz farkındayız. Gözler HDP’nin üzerindedir. HDP’nin her biz sözü değişime giden yolu daha da büyütmekte, umutları her geçen gün arttırmaktadır” dedi.

‘Belirsizlik yaratmak istiyorlar’

“Karşımıza dev dalgalar çıksa da, bu gemi demokrasinin kıyısına mutlaka ama mutlaka ulaştıracaktır. Yol haritamız nettir. Demokrasidir” diyen Buldan, iktidara seslenerek “HDP’nin duruşunu ve gündemini değiştirmeye, bir belirsizlik ortamı yaratarak, umutsuzluğu pompalamaya çalışanlar, kesinlikle başaramayacaklar” dedi.

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) partilerinin kapatılma davasının ertelenmesine dair yaptıkları başvuruya da değinen Buldan, “AYM’nin bu kararı Saray’ın baskısı altında aldığını de çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı, AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisindedir. O yüzden kapatma davasına hazine bulmuş gibi dört elle sarıldıklarını hep birlikte gördük ve tanıklık ettik” diye ifade etti.

‘İşleri gizli tanıklara kalmış durumda’

“Bunlar o kadar kirli ki, Hazine yardımının kesilmesi için emniyet aracılığıyla bir günde bir gizli tanık buldular, icat ettiler” diyen Buldan, “Tam bir tezgâh. Tam bir kumpas! Savcıları, hâkimleri, kolluk güçlerini, valileri, imamları, bürokratları seçim kampanyasında ‘Truva atı’ gibi kullanan AKP-MHP, bunlarla yetinmemiş olacak ki, gizli tanıkları da seçim kampanyasına kattılar. İşleri gizli tanıklara kalmış durumdadır!” vurgusu yaptı.

Oyunları bozacak örgütlü güce sahibiz

Tüm saldırılara rağmen HDP’nin güçlenerek çıkacağını belirten Buldan, “Bizi kendinizle kesinlikle karıştırmayın! HDP’nin mücadele geleneği ve Kürt halkı tarih boyunca öyle oyunlar ve öyle tuzaklar gördü ki, sizin bu kumpaslarınıza asla yabancı değildir. Seyit Rıza kendisine tuzak kuranlara ‘Sizin hilelerinizle baş edemedim’ demişti. Ben de diyorum ki, Kürt halkı ve dostları sizin hilelerinizle de, faşizminizle de baş edecek, tuzaklarınızı bir bir bozacak örgütlü güce sahip iradeyle sizi kesinlikle yenecektir” dedi.

Ayrıntılar gelecek…

 

#Buldan #AKPMHP #kumpas #ittifakı #kurumu #bize #karşı #truva #atı #gibi #kullanıyor

EN SON EKLENENLER