Buldan: Bizim için esas olan Kılıçdaoğlu’nun verdiği sözler

Amed’de kanaat önderleri ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı ervin Buldan, bizim için esas olan Kılıçdaroğlu’nun söyledikleridir diyerek halkı sandığa çağrıda bulundu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve bölge milletvekillerinin, Amed’de 2’nci tur cumhurbaşkanlığı seçimi temasları sürüyor. Eş Genel Başkan Buldan ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Cengiz Çandar, Sevilay Çelenk, Mehmet Kamaç, Georga Aslan, Rezan ilçesinde bulunan Farqîn Yas Evi’nde kentteki kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Buldan konuştu

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı 2’nci tur seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Buldan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile protokol imzalayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın daha önce partilerine yönelik söylemlerine dikkat çekerek, “Ben Ümit Özdağ’ın da, Sinan Oğan’ın da iki ittifak arasında ve iki ittifak içerisine girerek birçok oyunu bozmak adına böyle bir hamle gerçekleştirdiğini ifade etmek istiyorum. O yüzden biz Ümit Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz. Ümit Özdağ’ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz. Bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun topluma vermiş olduğu sözlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha önce yapmış olduğu açıklamalardır. İkinci turda kazanabilmek için Ümit Özdağ ile bir protokol imzalamış olabilirler. Ama bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha önce topluma yapmış olduğu açıklamalar, vermiş olduğu sözlerdir” dedi.

Sandık çağrı

Vatandaşları oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkma çağrısında bulunan Buldan, “14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerin çok eşit şartlarda demokratik bir ortamda yapılmadığını biliyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen Yeşil Sol Parti olarak, bütün bu engellemelere rağmen bir başarı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Tarihi bir kavşaktır aslında, 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi, biz Yeşil Sol olarak birinci turda sürdürmüş olduğumuz tutumumuzu ikinci turda da devam ettireceğimizi, 2 gündür yapmış olduğumuz açıklamalarla birlikte zaten kamuoyuyla paylaştık. Diyarbakır halkına bir kez daha şu çağrıyı yapıyorum. İkinci turda oylarımızı kullanalım. Sandığa gidelim. Birinci turdaki irademizi ve kararlılığımızı bir kez daha ikinci turda da gösterelim” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kürt siyasetçi Ahmet Türk de,  milliyetçi tartışmaların kırgınlık yarattığını belirterek, şunları söyledi:

“Son dönemlerde milliyetçi tartışmalar ister istemez halkımıza bir kırgınlık yarattı. Bunun farkındayız. Halkımıza gençlerimize şu mesajı iletmek istiyorum. Sakın oyuna gelmeyin. Protesto etmeniz sandık başına gitmemeniz durumunda Erdoğan iktidarının değirmenine su taşımış olacaksınız. Bu bilinçle hareket etmeniz gerekmektedir. Elbette tercihimiz Kılıçdaroğlu’ndan yana olacaktı. Bu nedenle milliyetçi söylemlerin sonucunda halkımızda bir kırgınlık olduğunu görüyoruz. Aynı kırgınlığı biz de yaşıyoruz. Ama oyuna gelmemek lazım. Bu seçimde bir bütün olarak sandık başında olmamız lazım. Ümit Özdağ’ın bizim için kayyumla ilgili ortaya koyduğu protokolün bizim için hiçbir anlamı ve önemi yok. Biz bu ülkede demokrasinin kalıcı olması için mücadelesini veriyoruz. Bütün anti demokratik gelişmeler karşısında tutumumuz aynı olacak. Kim olursa olsun tutumumuz demokrasiden yana olacak Kürt siyasetçileri cezaevinde, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Elbette muhalefet de sütten çıkmış bir şey değil ama biz 2 tercihten yana kaldığımız için Kılıçdaroğlu’nun yanında kalıyoruz.”

HABER MERKEZİ

#Buldan #Bizim #için #esas #olan #Kılıçdaoğlunun #verdiği #sözler

EN SON EKLENENLER