Buldan: HDP’nin yükselişe geçtiği günlerdeyiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, HDP’nin 8’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Merkez Park Anfi Tiyatro’da bir kutlama düzenledi.

Polis baskısı altında gerçekleşen etkinliğe HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, HDP vekilleri Tülay Hatimoğulları, Nuran İmir, Alican Önlü, Ömer Öcalan ve Kemal Peköz ile HDP MYK ve PM üyeleri, HDP Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye il ve ilçe yöneticileri, HDK, TJA, Barış Anneleri, CHP, EMEP, SYKP, ESP, Sol Parti, İHD, DAD, Halkevi ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Müzik dinletilerinin de yapıldığı etkinlikte bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tüm baskı, saldırı ve zulme karşı direnip, diz çökmediklerini söyledi.

Eşit koşullarda barış içinde yaşamanın “HDP’nin varoluş ve kuruluş gerekçesi” olduğunu belirten Buldan, “Ama bugün her barış dediğimizde demokrasi dediğimizde bu ülkeye demokrasi gelsin bu ülkede barış sağlansın demokrasi olsun dediğimizde bize saldıranlar bizi hergün TV’lerde tartışanlar; partimizi kriminalize edenler bu ülkede insanların barış içinde yaşamasını istemeyenlerdir HDP’nin karşı çıktığı nokta budur” dedi.

Buldan, HDP Amed İl ve ilçe binalarına dönük baskınlara da tepki göstererek, “Her gün yeni bir operasyona uyanıyoruz. Yeni bir krizle karşı karşıya geliyoruz” diye belirtti.

Buldan şunları ekledi: “Bugün yapılan bütün anketlerde AKP düşüşü yaşıyor. Bugün AKP’nin düşüşü ama aynı zamanda HDP’nin yükselişe geçtiği günlerdir. Onlar battıkça saldırdıkça üzerimize geldikçe biz daha çok güçleniyoruz. İşte HDP’yi bugün ayakta tutan güç veren moral veren umut veren siz değerli halkımızsınız. Sizlersiniz. Halkımız dimdik ayakta olduğu sürece HDP’nin sözcüleri alanlarda meydanlarda sizlerle birlikte olduğu sürece HDP büyümeye devam edecek hiç kimsenin bunun önüne geçemeyecek.”

Ülkeyi yönetenlerin barışın gelmesini engelleyenler olduğunu ifade eden Buldan, barışın AKP hükümeti ile gelmeyeceğine işaret etti. Buldan, “AKP hükümetinin Kürtlere bu ülkede yaşayanlara zulümden başka bir şey verdiğini biliyoruz. Bu ülkeye barış gelecekse Türkiye toplumunun ittifakıyla barış gelecektir. Her seçim döneminde AKP kaybettiği yeni bir seçim döneminde AKP tamamıyla bitecek ve gidecektir, bunun müjdesini veriyorum” diye konuştu.

Demokrasi ittifakının önemine değinen Buldan, “Bütün partiler kendi içindeki kavgayı bir yana bırakmak zorundadır her partinin önceliği halkımız olmalıdır. Bizim önceliğimiz halkımızdır. Yeter ki kararlı olalım” dedi.

EN SON EKLENENLER