Buldan: Oyunuzu kullanın, Erdoğan’ı gönderin

HDP, DTK ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ve yöneticileri ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için kent kent çalışma yürütüyor. Mêrdîn’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, ‘Bu seçim yarınlarımızı belirlemem seçimidir’ diyerek sandığa gitme çağrısı yaptı

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için birçok merkezde çalışmalar yürüten Demokratik Toplum Kongresi ( DTK), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve yöneticileri, halkı sandığa davet etti.

Mêrdîn

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, beraberinde Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç ve Mêrdîn milletvekillerinin katılımıyla Mêrdîn’de iki gün sürecek olan halk buluşmalarını gerçekleştiriyor. Halk buluşmalarının ilk merkezi olan Savur ilçesinde Ewîna köyünde Buldan ve beraberindeki heyet, yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Buldan ve beraberindeki heyet Ewîna köyünde halkı selamladıktan sonra köy meydanında toplanan halka hitap etti.

Ellerinde sadece savaş var

İlk olarak söz alan Kamaç, Kürt halkının iradesi ile 21 yıldır sürdürülen faşizmin önünün alındığını belirterek, “Ellerinde sadece savaş ve siyasi soykırım saldırıları var. Bu saldırılar ile iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar” dedi.

AKP’ye kaybettirmek bizlerin görevi

Buldan ise, “Halkımız takdire şayan bir mücadele ile her türlü oyuna, her türlü hileye, her türlü baskıya, her türlü şiddete rağmen iradesine oy vermiş ve kendi iradesini belirlemiştir. AKP ve MHP ittifakı Türkiye’nin her yerinde Yeşil Sol’un kaybetmesi, Yeşil Sol’un siyaset dışı kalması, Yeşil Sol’un parlamentoya girmemesi için her türlü çabayı sarf etmiş, ama sonuç alamamıştır. Çünkü halkımız izin vermemiştir. 14 Mayıs tarihinde eğer Erdoğan kazanamamışsa bu sizin kararlılığınızın göstergesidir, bu sizin başarınızdır. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AKP’ye kaybettirmek bir kez daha bizlerin görev ve sorumluluğudur” diye konuştu.

Erdoğan’ı hep birlikte gönderelim

Aydınlık ve karanlık arasında bir tercih yapacaklarını kaydeden Buldan, “Bu seçim geleceğimizi belirleme seçimidir. Bu seçim yarınlarımızı belirlemem seçimidir. Ve herkesten ricamız şudur; Lütfen gidin oyunuzu kullanın, sandıklara sahip çıkın ve Erdoğan’ı hep birlikte gönderelim” dedi.

14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti olarak istedikleri sonucu alamadıklarını kaydeden Buldan, 28 Mayıs’tan sonra eksikliklerinin ve yanlışlarının özeleştirisini yapacaklarını söyledi.

Wan

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında Wan’ın Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında halk ile konuşan Öztürk, “Bizim sorunumuz sistemle ve bu sistemi göndereceğiz. Bu defa başarı bizim olacaktır. Bu iktidarı biz Kürtler göndereceğiz” diye konuştu.

Agirî

Agirî milletvekilleri Sırrı Sakık, Necla Demir ve Heval Bozdağ da Agirî merkez, Dûtax ve Bazid’te seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Milletvekilleri, halkı ikinci turda sandığa davet etti.

Erdexan

Erdexan’da (Ardahan) ise Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar ve beraberindekiler kent merkezinde esnafları ziyaret ederek, ikinci tur için oy vermeye çağırdı.

HABER MERKEZİ

 

#Buldan #Oyunuzu #kullanın #Erdoğanı #gönderin

EN SON EKLENENLER