Buldan ve Sancar eşbaşkanlar toplantısında konuştu: Hedef 100 vekil

Seçim gündemi ile ilçe eşbaşkanları ile toplantı yapan Buldan ve Sancar, sandıkların korunması, deprem dayanışmasının devamı ve aday ismin telaffuzu gibi başlıklara vurgu yaptı. Buldan, ‘Hedefimiz 100 vekil’ dedi

HDP il eşbaşkanları, seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı, program yoğunluğu nedeniyle Eş Genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında online olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sancar, ‘önemli bir süreçten geçildiğine’ vurgu yaparak, Newroz ve deprem çalışmaları nedeniyle partililere teşekkür etti. Depremde ağır yıkım yaşandığını ve bu yıkımın sonuçlarının devam ettiğini ifade eden Sancar, “Öte yandan dayanışmanın büyüklüğü de acıları biraz hafifletme, yaraları sarma anlamında bize teselli olduğu gibi umut da verdi. Çünkü asıl halkı ve toplumu koruyacak gücün bizzat kendi öz örgütlülüğü olduğunu halkla beraber çalışan, halk için çalışan kesimlerin ancak halkı savunabileceğini görebildik” dedi.

Başka bir anlayış mümkün

Depremdeki kayıpların ve yıkımın sorumlusunun ‘talan düzeni’ olduğunu vurgulayan Sancar, “Bu iktidar kaynakları sömürüye, yandaşa sermaye ve savaşa tahsis ediyor. Savaş ranta tahsis edilen bu kaynaklar ölüm ve yıkım getiriyor. Oysa halkın bizzat kendisinin ürettiği bu kaynakları yine insanların iyi bir yaşam sürebilmeleri, hayatlarını ve sağlıklarını koruyabilmek için kullanmak mümkün. Başka bir düzen, başka bir ülke, başka bir anlayış mümkündür. Bizler bu yeni düzenin kurulması, yeni bir başlangıç için yola çıkmış, demokratik cumhuriyeti toplumun bütün kesimlerinin eşit özgür ve refah içinde yaşayacağı bir sistem olarak kurmak için mücadele yürütüyoruz” sözlerini ifade etti.

Sandıkları koruma hedefi önümüzde

Bu yıl Newroz’u ‘bu düzeni değiştirme kararlılığıyla karşıladıklarını’ ifade eden Sancar, Newroz’daki görkemin 1 Mayıs’a taşınacağını söyledi ve şöyle devam etti:

“Şimdi önümüzde 1 Mayıs var. Bütün bu söylediğim değerleri, kararlılığı 1 Mayıs’a taşıma sorumluluğumuz var. 1 Mayıs’tan sonra da 14 Mayıs’ta artık sandıklar kurulacak. Seçim sürecine girdik. Seçim sürecinin yoğunluğu çalışmaların ne kadar yoğun olacağı bundan önceki tecrübelerimizle de sabittir. Özellikle seçim dönemlerinde hem halka ulaşma hem desteğimizi büyütmek, gücümüzü büyütmek, bunları sağlayabilmek için sandıkları koruma hedefi önümüzde duruyor. Bu konudaki çalışmaları da yakından takip ediyoruz, sizlerin yaptıklarınızı da görüyoruz. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler tarihi bir öneme sahiptir, bunun da herkes farkındadır. Ya bu otoriter, sömürücü savaşı temel politika olarak kabul eden rejim kendini pekiştirecek ya da demokratik cumhuriyete giden yolun açıldığı yeni bir başlangıç ortaya çıkacak. İnkara, talana, sömürüye, savaşa, dayanan iktidarın gönderilmesi temel stratejik hedemizidir.

İttifaklarımızı kuruyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı zaten daha önce kuruldu ve şimdi yoluna genişleyerek devam ediyor. Öte yandan Kurdi İttifaklarımızın da kuruluşu ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Hem Emek ve Özgürlük İttifakı hem Kurdi İttifak bu Demokrasi ve Özgürlük ittifakının motor gücü olacaktır. Üçüncü Yolu inşa etmek için mutlaka alternatifler oluşturacağız. Üçüncü Yol’un başarıya ulaşması için mutlaka seçimleri büyük toplumsal mücadelenin önemli bir parçası olarak görüp çalışmaları en ileri noktaya taşıyacağız. Biz alternatiflerimizi oluşturduk, bu seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceğiz.”

Deprem dayanışması sürmeli

Sancar’ın ardından söz alan Buldan ise, depremzedelerin gıda barında gibi sorunlarının devam ettiğini hatırlatarak, “Önümüzdeki dönemlerde dayanışmayı daha da büyüterek sürdürmek gerek ve bunun farkındalığıyla hareket etmek zorundayız” dedi.

8 Mart etkinliklerine yoğun katılmların olduğuna dikkati çeken Buldan, “Hatay’da 4 Mart’ta gittiğimde böylesi bir manzarayı beklemiyordum. Çok yoğun bir kadın katılımı vardı. En büyük yıkımın yaşandığı bir kent, daha doğrusu böyle bir kent kalmadı aslında oradaki kadınların 8 Mart vesilesiyle bizimle olmalarını çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum” sözlerini ifade etti.

Buldan konuşmasının devamında şunları belirtti:

İsim telaffuz etmek gündemimizde

“Seçim dönemine girdik. Artık kaçınılmaz bir gerçekle karşı karşıyayız. Ertelenir mi gibi sorular da bitti. Seçim tarihi netleşti, ittifaklar oluştu, başvurular başladı. Biz Yeşil Sol Parti olarak seçimlere girme kararımızı açıkladık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde daha önce hem Mithat Başkan’ın açıklamaları hem de benim Kars İl Kongresinde yapmış olduğum kendi adayımızı çıkarma konusundaki açıklamamız halkımızda büyük motivasyon yarattı. Bu coşkuyu anlayabiliyoruz. Bu anlamda halkımızın talebinin ne kadar yerinde olduğunu biliyoruz. Seçime yaklaşırken depremden kaynaklı şartların değişmesiyle birlikte kurullarımızla yaptığımız toplantılardaki kararla bu tutumumuzda değişiklik yaptık. Umut ediyoruz ki bu yeni karar da insanlarımızda yine bir heyecan yaratmış, büyük bir coşkuya vesile olmuştur. Belki isim açıklamadık ama henüz seçim çalışmaları başlamadığı için isim açıklamadık. Seçim çalışmaları başladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı konusunda kimi destekleyeceğimizi isim olarak telaffuz etmeyi önümüzdeki günlerde gündemimize alacağız.

100 vekil hedefimiz var

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında 100 milletvekili şiarıyla bu seçimlere hazırlanıyoruz. Eşit temsiliyet meselesinde kadınların da erkekler kadar parlamentoda temsilinin sağlanması için fermuar sistemini hayata geçirmeyi önemli bir mesele olarak gördüğümüzü, bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceğimizi kadın temsilinin partimiz açısından büyük önemde olduğunu ve listeler yapılırken buna çok büyük önem verdiğimizi belirtmek isterim. Yolumuz açıktır. Buna yürekten inanıyorum.”

ANKARA

#Buldan #Sancar #eşbaşkanlar #toplantısında #konuştu #Hedef #vekil

EN SON EKLENENLER