Buldan: Yeni bir çıkışa ihtiyaç var

HDP’liler, Demokrasi Yürüyüşünü sürdürürken, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve farklı toplumsal kesimlerle de buluşuyor. Yürüyüşün Edirne kolunda yer alıp, ulaştıkları İstanbul’daki temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek Partisi’ne (EMEP) ziyaretin ardından temaslarına Demokrasi İçin Birlik (DİB) Koordinasyonu ile bir araya gelerek devam etti.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Beyoğlu’nda genel merkezinde gerçekleşen görüşmede Buldan’a, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Parti Meclisi (PM) üyeleri Doğan Erbaş ve Ayşe Erdem ile Genişleme ve İttifaklar Komisyonu Eş Sözcüsü Sultan Özcan eşlik etti.

Heyeti HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, DİB Koordinasyon Kurulu üyeleri Nesteren Davutoğlu ve Ayşegül Devecioğlu ile EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Levent Tüzel karşıladı.

‘İKTİDAR HERKESE SALDIRIYOR’

Görüşmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan Buldan, “Edirne önceki eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş ve eski milletvekilimiz Abdullah Zeydan’ın cezaevinde bulunduğu bir kent. Hakkari ise milletvekilliği düşürülen Leyla Güven’in seçildiği bir kent. Biz bu yüzden yürüyüşümüzü bu iki kentte yapmayı tercih ettik” dedi.

Buldan, şunları ifade etti:

“Ülkede HDP başta olmak üzere Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, Süryanilere, kadınlara, bir bütün olarak muhalif kesimlere dönük bir saldırı var. Bu saldırı çerçevesinde HDP olarak bir demokrasi yürüyüşü başlatma ihtiyacı duyduk ve bu demokrasi mücadelesi yürüyüşünde bizim gibi düşünen, mağdur olan ve gerçekten iktidarın saldırıları karşısında ezilen, yok sayılan, inkâr edilen tüm kesimlerle bu mücadeleyi ortaklaştırmak ve birlikte bu mücadeleyi yürütmenin anlamlı olduğunu düşünerek ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.”

SİYASİ SOYKIRIM VE GASBA DİKKAT ÇEKTİ

AKP-MHP iktidarının son süreçte çıkardığı yasalara değinen Buldan, “Özellikle İnfaz Yasası buna bir örnek. Yasada şunu gördük; topluma karşı suç işleyen insanlar tahliye edildi. Ancak bu ülkede barışı isteyen, siyaset yapanlar, halkın temsilcisi olanlar, halkın iradesi olanlar cezaevinde tutulmaya devam edildi. Salgın sürecinde 8 belediyemiz gasp edildi. Belediye eşbaşkanlarımız görevden alındı ve tutuklandı. Bizi bu tutuklamalar ile sindiremeyeceklerdir” dedi.

‘YENİ BİR ÇIKIŞA İHTİYAÇ VAR’

Buldan, “Bütün haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı HDP olarak toplumsal sorunları dikkate alan bir yerden ve yapılan saldırılar karşısında yeni bir çıkışa ihtiyaç olduğunu gördük. Bu kapsamda bu yürüyüşü, bu mücadeleyi başlattık” diye belirtti.

AKP-MHP iktidarının kaybettikçe, HDP üzerinden farklı algılar yaratarak ömrünü uzatmaya çalıştığını kaydeden Buldan, “Ama bu oyunları bizler boşa çıkarmasını çok iyi biliriz. Biz öyle bir gelenekten geliyoruz ki yıllardır verdiğimiz her türlü mücadelede bedeller ödedik. Bizler ölümleri, cezaevlerini, sürgünleri gören bir gelenekten geliyoruz. Onun için tüm saldırılara karşı biz asla barış, demokrasi, özgürlük demekten vazgeçmeyeceğiz” d,ye ekledi.

DİB: YÜRÜYÜŞÜ DESTEKLİYORUZ

DİB Koordinasyon Kurulu Üyesi Ayşegül Devecioğlu ise “HDP’nin adalet ve demokrasi yürüyüşünü destekliyoruz. Yürüyüşü insanların fikirlerini, görüşlerini sokakta, medya yoluyla yazarak ifade etmeleri anayasal bir haktır. Biz bu anayasal hakkın yanında olduğumuzu ve devletin HDP’nin anayasal hakkını sağlamakla yükümlü olduğunu belirtiyoruz. Bu saldırılara karşı Meclis’te ve Meclis dışında her türlü mücadele aracını kullanarak topyekûn bir cevaba ihtiyaç vardır. Önümüzdeki süreçte HDP ile birlikte yürümeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

EN SON EKLENENLER