Buldan’dan Avrupa’ya Efrin tepkisi: Kirli pazarlıkları biliyoruz

 Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Newroz kutlamasına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Avrupa’nın Türkiye ile ilişkilerindeki tutumunu eleştirerek, “Kirli pazarlıkları biliyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Almanya’nın Hannover kentindeki Newroz kutlamasına katıldı. Burada önemli mesajlar veren Buldan, Kürt halkının katliamlarla karşı karşıya olduğuna işaret etti.
‘DÜNYA KÜRT KATLİAMINA HER ZAMAN SESSİZ KALDI’
Kürtlerin aynı zamanda insanlık mücadelesi verdiğini belirten ve Efrin’e işaret eden Buldan şunları söyledi:
“IŞİD’e karşı Rojava’da direnen halkımız, IŞİD’i nasıl geri püskürttüyse Afrin’de de ÖSO’yu aynı şekilde püskürtecektir. Ancak Kürtler bu onurlu direnişi sürdürürken, Kürtler eşitlik ve özgürlük taleplerini ifade ederken, dünya devletlerinin sessiz kalmalarını kabul etmiyoruz. ABD ve Avrupa ülkeleri sessizliğini korumaya devam ediyor. Tıpkı Fransa’nın göbeğinde 3 Kürt kadın siyasetçinin infazına sessiz kaldıkları gibi. Cizre’de, Nusaybin’de, Şırnak’ta Sur’da sessiz kaldıkları gibi. Roboski’de 34 insanımız katledilirken sessiz kaldıkları gibi. Şimdi aynı katliam Afrin’de. Afrin’de siviller katlediliyor, Afrin’de çocuklar katlediliyor ve Avrupa ülkeleri yine sessiz.
KÜRTLERİN İRADESİ TESLİM ALINAMAZ
Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Kürt halkının iradesi asla teslim alınamaz. Kürt halkının onurlu mücadelesi teslim alınamaz. Bugün Kürtler dünyanın her yerinde alanlarda.
KİRLİ POLİTİKALARI BİLİYORUZ
Ama bugün Almanya’nın bu kentinden Almanya hükümetine seslenmek isteriz. Türkiye ile yaptığınız kirli pazarlıklar sonucu Deniz Yücel’in nasıl serbest bırakıldığını biliyoruz. Yapılan bu kirli pazarlıklar sonucu Türkiye’ye tankların, topların verildiğini biliyoruz. Bu kirli pazarlıklar sonucu Almanya’da Kürt kurumlarına baskınlar düzenleniyor. Bugün Newroz kutlamamıza bile zorla izin veriliyor. Ama Kürt halkının onurlu mücadelesi kirli pazarlıklara feda edilmeyecek kadar değerli. Alman hükümetine sesleniyoruz; Kürt halkının özgürlük talebini görmezden gelmeyin. Afrin’de sivillerin katledilmesine seyirci kalmayın.”
Avrupa Parlamentosu’nun “Efrin’den çekil” çağrısının Türkiye tarafından “Yok hükmünde sayıldığını” hatırlatan Buldan, AB ülkelerinin ateşkes sürecine katkı sunmasını istedi. Buldan Öcalan üzerindeki tecride de değinerek şunları söyledi: “Bugün Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış bir tehdit var. Herkes Sayın Öcalan’ın barışa, özgürlüklere verdiği önemi çok iyi biliyor. Ancak barış ve müzakere süreci bitirildikten sonra Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridi ortaya koyan Türkiye o süreçte rol alan arkadaşlarımızı da cezalandırdı. İdris Baluken’e 16 yıl ceza verdiler. Milletvekillerimizi rehin aldılar.
ÖCALAN’A VE TUTUKLU VEKİLLERE SELAM
Siyaset yapmamız engelleniyor. Sizlerin bize verdiği yetkiyi kullanmamız engelleniyor. 9 milletvekilimiz cezaevinde, belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde. Buradan sevgili Selahattin Demirtaş’a, sevgili Figen Yüksekdağ’a ve tüm tutuklu arkadaşlarımıza sevgilerimizi gönderiyoruz. Buradan Sayın Abdullah Öcalan’a sevgilerimizi gönderiyoruz.”
Kürtlerin verdiği haklı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini de söyleyen Buldan, herkesi Newroz alanlarına akmaya çağırdı.

EN SON EKLENENLER