Bütçe görüşmeleri devam ediyor: MARSU ve DEDAŞ halka zulmediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde söz alan HDP’li Ali Kenanoğlu, ‘Beton yığınlarını bize yenilenebilir enerji diye yutturmaya çalışıyorsunuz’ dedi

Meclis Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçesi üzerine devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, bakanlık bütçesine dair Genel Kurul’da söz aldı.

JES aldatmacası

AKP milletvekillerinin ve bakanlık temsilcilerinin elektriğin üretiminde yenilenebilir enerji oranının yükseltildiğine dönük ifadelerini hatırlatan Kenanoğlu, “Yenilenebilir enerji ne demek? Siz bir aracı, ulaşım için kullanabilirseniz faydalıdır. Toplumun üzerine sürerseniz katliam aracına dönüşür. Siz bu yenilenebilir alanlarını kendi elinizle felakete döndürdünüz. JES’lerde elektrik 1000 ile 3500 metre arası derinlikten sıcak su çıkartılarak elektrik üretiliyor. Bu denetlenmezse JES’ler felakete dönüşüyor. Türkiye’deki durum budur. JES’lerin yenilenebilir enerji alanları olması mümkün değildir. Çıkan atığın aynı derinliğe gönderilmesi gerekiyor ama yapılmıyor çünkü maliyet çok yüksek. Ondan sonra da ‘bu kadar yenilenebilir enerjimiz var’ deniliyor” dedi.

Betona gömdünüz

“Beton yığınlarını bize yenilenebilir enerji diye yutturmaya çalışıyorsunuz” vurgusu yapan Kenanoğlu,  şöyle devam etti: “Kasım 2021’de buradan bir yasa geçti. İsyan ettik. Atık lastiklerin yakılmasından elde edilen enerjiye yenilenebilir enerji denmez’ dedik. Sayın Elitaş, ‘haklısınız. Bu konuyu torba yasayla düzelteceğiz’ dedi. Düzeltildi mi? Düzeltilmedi. Sizin devrim anlayışınız bu işte. Dolayısıyla yenilenebilir enerji kavramının gözden geçirilmesi gerekiyor.”

Dündar söz aldı

Kenanoğlu’ndan sonra söz ala Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, bakanlığa bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bütçesine dair Genel Kurul’da değerlendirmelerde bulundu.

Dündar, şöyle devam etti: “Sadece tır şoförlerine ceza vererek, ‘kusur yok’ ve ‘yetki alanımız dışında’ diyerek bu ölümlerin üzerini kapatamayacaksınız! Cengiz Holding de onu koruyanlar da çevre yolu talebine sessiz kalanlar da elbette halka hesap verecek! Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi de onun bağlı olduğu halk iradesini gasp eden, halkın kaynaklarını yandaşlara aktaran kayyım da hesap verecek! Kayyım Rejiminin ikinci dönemindeyiz! İlk dönemi her türlü yolsuzlukla geçen kayyım rejiminin ikinci dönemi de daha iyi nasıl gasp ederim diye devam ediyor. Her fırsatta belediyenin bir taşınmazını satarak, Dara Antik Kenti çevresini imara açarak halkın kaynaklarını talan ediyorlar! Ne kendisinin ne de MARSU gibi kurumların halka hizmet gibi derdi hiç yok.  MARSU, halka hizmet üretmiyor. Birçok köyün, mahallenin altyapı ve su sorunu devam ediyor, yurttaşı susuz bırakmaktan hiç çekinmiyor MARSU.  Tıpkı DEDAŞ’ın zulmettiği gibi halka zulmediyor!

HABER MERKEZİ

#Bütçe #görüşmeleri #devam #ediyor #MARSU #DEDAŞ #halka #zulmediyor

EN SON EKLENENLER