Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya: Bu tehditleri ciddi bir devlete yakıştıramıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye hakkındaki açıklamalarıyla ilgili, “Bu tehditlerin de şantajların da Türkiye’de karşılık bulmayacağını bilmesi gerekiyor” dedi.

Alman Dışişleri Bakanı Gabriel’in, “Alman aktivistlerin Türkiye’de tutuklanmasıyla muhalifler susturulmak isteniyor. Türkiye politikasında artık yeni bir yönelime ihtiyaç var. Ankara’da kim bunlardan sorumluysa, bu politikaların sonuçsuz kalmayacağı bilinmelidir. Bu tehdit devam ettiği sürece Türkiye’deki Alman yatırımların devam edeceğini garanti edemeyiz” sözlerinin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Almanya bize karşı olan tüm terör örgütlerinin adeta yeniden faaliyete başladığı ana üs olmuştur” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Mevkidaşım Gabriel ile Mart’ta Berlin’de görüştüm. Türkiye’ye ekonomik tehditte bulunmanın yanlış olduğunu söylemişti. Türkiye’ye yönelik böyle tehditleri ciddi bir devlete yakıştıramıyoruz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Türkiye’nin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmeyeceğini en iyi Berlin bilir. Sorun varsa iki ciddi devlet gibi konuşuruz, aşarız ya da aşamayız, biz bu meseleyi devlet ciddiyeti ile karşılıyoruz. Bunun karşılığını da elbet veririz. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in açıklamaları iki ülkenin dostluğuna yakışmaz” dedi.

EN SON EKLENENLER