CHP binasındaki ‘hayır’a bile tahammül yok… Pankartlar söküldü

Pankart sökme işlemini değerlendiren CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, “Ankara’nın her yerinde, asılmamaması gereken yerlerde bile ‘evet’ pankartları varken onlara dokunmuyor, bizim ilçe binamızın önündeki ‘hayır’ pankartlarımızı söküyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Demek ki artık ne kadar sıkışmışlarsa bütün hayır pankartlarına saldırıyorlar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler akşam saatlerinde CHP Çankaya İlçe Örgütü önüne gelerek CHP’nin referandum kampanyasında kullandığı ‘hayır’ yazılı pankartı sökmek üzere harekete geçti. Vinç ile CHP binası önüne gelen ekipler, çevredeki esnaf ve halkın “böyle mi demokrasi var bu ülkede” tepkisine karşın hiçbir yazılı emir veya izin göstermeden pankartı söktü. CHP’li yöneticiler ve halkın itirazlarına karşın pankartı indiren belediye ekipleri, hiçbir soruya cevap vermeden bina önünden ayrıldı.

100’e yakın pankartımız indirildi

Yaşananları Cumhuriyete değerlendiren CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, “İlçe binamıza pankart asma hakkımız varken büyükşehir belediyesi ekipleri hiçbir sorgu sual olmadan pankartlarımızı indirdi. Ankara’nın her yerinde, asılmamaması gereken yerlerde bile ‘evet’ pankartları varken onlara dokunmuyor, bizim ilçemizin önündeki pankartlarımızı söküyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Sökerken bizim arkadaşlar müdahale ettiler ama onların itirazları da dinlenmeyerek pankartlarımız söküldü. Demek ki artık ne kadar sıkışmışlarsa bütün hayır pankartlarına saldırıyorlar” dedi. Dereli, “Her yerde evetle ilgili panlartlar asılı ama biz ilçe binamızın önüne pankart asamıyoruz. Böyle birşey olabilir mi? Türkiye ve Ankara’nın her yerine pankartlar asılırken, kimsenin onlara müdahale etmediğini görüyoruz. Her yerde ‘hayır’ pankartları toplanıyor. 100’e yakın pankartımız toplandı ama ‘evet’ yazanlara dokunmuyorlar” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER