CHP, Erdoğan’dan memnun: Bekletti ama iyi oldu

İstanbul’da yenilenecek seçime sayılı günler kala siyaset sahnesi 31 Mart öncesine döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya inişiyle yeniden sertleşen dil AKP’yi bölerken, CHP bu tablonun oylarını artıracağı görüşünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tacikistan gezisine giderken seçim sürecinde sahada olmamasıyla ilgili soru üzerine “Son hafta halkla buluşma toplantıları yapmayacağımı kimse söyleyemez” dedi ve dönüşünde İstanbul’da yoğun bir çalışma başlattı. Katıldığı tüm programlarda CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu sert sözlerle hedef alan Erdoğan seçim gününe kadar meydanlarda olacak.

ERDOĞAN BİZİ BEKLETTİ, AMA İYİ OLDU

Erdoğan’ın sahaya inmesi CHP’de olumlu karşılandı. İstanbul seçim çalışmalarının koordinasyondan sorumlu bir yönetici, “Erdoğan aslında bizi çok bekletti ama sonunda geldi ve iyi oldu. Şu an oyumuzu daha da artırıyor” dedi. CHP bu değerlendirmeyi yaparken, ayrıştıran, kutuplaştıran seçim dilinin 31 Mart’ta ters teptiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle 23 Haziran kampanyasında seçim stratejisi yumuşatılırken bir anda eskiye dönüşün seçmende daha da olumsuz bir etki yaratacağı görüşü savunuluyor.

AKP’DE FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Cumhurbaşkanının sahaya çıkışı AKP’de ise görüş ayrılığına neden oldu. Bir parti yöneticisi strateji değişikliğine karşın son hafta Erdoğan’ın meydanlara inmesini gülümseyerek “Dayanamadı” sözleriyle karşılarken, bu durumun seçim sonucunu nasıl etkileyeceği sorusuna, “Fayda sağlamaz, ne yazık ki ters tepebilir” yanıtını verdi. Ancak AKP’de Erdoğan’ın sahaya çıkışının kendi seçmenini konsolide etmeye büyük katkı yapacağı görüşünü savunan çok sayıda kişi de var.

EN SON EKLENENLER