CHP kulisleri hareketlendi: Selin Sayek Böke, Özgür Özel’le hareket ediyor iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke istifa etti. Parti sözcüsü Böke'nin görevlerinden istifasının ardından üst düzey bazı isimlerin de istifa edebileceği konuşuluyor. Konuşulan isimler arasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bir genel başkan yardımcısı daha var. Özgür Özel'in istifa edip genel başkan adayı olacağı iddia ediliyor. 

TARTIŞMALARIN KAYNAĞI 16 NİSAN

ABC'nin gazetesinin iddiasına göre, CHP Genel Merkezi'nde referandumun ardından izlenen politikalara dair sert eleştiriler yükselmiş durumda. Eski genel başkan Deniz Baykal ve genel merkeze muhalif kimliğiyle bilinen Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den bağımsız hareket eden bir grup üst düzey yönetici parti yönetiminin 16 Nisan'ın ardından etkisiz kaldığını ve AKP'ye karşı daha sert bir muhalefet izlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

EŞ BAŞKANLIK MI? 

Son günlerde kamuoyuna yansıyan tartışmaların gerisindeki asıl başlık bu. İddiaya göre bu başlıkta toplanan parti yöneticilerinin genel başkan adayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel. Özgür Özel'in istifa edip kurultayda aday olacağı konuşulurken, bugün istifa eden Selin Sayek Böke'nin de Özel'e birlikte hareket ettiği iddia ediliyor. Hatta ikilinin eş başkanlık önerisiyle ortaya çıkacağı kulislerde konuşulan iddialar arasında. 

UĞUR DÜNDAR İDDİASI

Özel ve Böke bu iddiaları doğrulamadı, ancak parti kamuoyunda aylardır bu söylentiler mevcut.. Özgür Özel'i programlarına çıkararak cesaretlendiren ismin ise gazeteci Uğur Dündar olduğu ileri sürülüyor.  

MUHALEFET BAYRAĞI AÇILMASINA NEDEN OLAN BAŞLIKLAR

Baykal ve Muharrem İnce'ye mesafeli duran bu ekibin rahatsız olduğu başlıklar ise şu şekilde; 

1) Referandum kampanyası boyunca ve ardından parti halkın gerisinde kaldı. Rejimi hedef alan değişiklik CHP'nin önderlik yapmadan atlatabileceği bir süreç değil. Bunun için daha cesur bir muhalefet çizgisi izlenmek zorunda. 

2) Parti kurullarında alınan kararların yerine getirilmemesi. 

3) Dokunulmazlıkların kaldırılması. CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması sürecine destek vermesinin başkanlığa giden yolu açtığı düşünülüyor. 

4) Ekmeleddin İhsanoğlu… Partililerin çoğu Ekmeleddin İhsanoğlu kararının yanlış olduğu görüşünde. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun son olarak 'Ekmeleddin İhsanoğlu kararı doğruydu' demesi tartışmaları alevlendirdi.

5) Fikri Sağlar'ın disipline sevk edilmesi talebi. Parti içi demokrasi anlayışının zedelendiği düşünülüyor. 

'ZAMANSIZ ÇIKIŞ'

İddiaları sorduğumuz CHP'li üst düzey bir yönetici ise 'bu ekip, dışarıdan yönlendiriliyor' diyerek ilginç bir iddiada bulundu. Partinin iktidar karşısında pasif kaldığını bu yüzden yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini söyleyen bu ekibin zamansız bir çıkış yaptığı dile getirilirken, bir medya patronu tarafından yönlendirildikleri de iddialar arasında.

 

EN SON EKLENENLER