CHP ve İYİ Partili vekillerin fezlekeleri Meclis Komisyonu’nda

CHP Mersin Milletvekili Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki fezlekeler Meclis Karma Komisyonu’na ulaştı, görüşmeler 11 Ocak’ta

Meclis Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki fezlekeleri gündemine aldı. Fezlekeler 11 Ocak’ta komisyonda görüşülecek.

Başarır hakkında ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik açıklamalarından dolayı “tehdit” suçlarından fezleke düzenlenmişti. Daha sonra Başarır hakkında, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı davanın duruşmasının bitimindeki sözleri nedeniyle “mahkeme heyetine hakaret” suçundan bir fezleke daha hazırlanmıştı. Adalet Bakanlığı, hazırlanan fezlekeleri Meclis Başkanlığına ulaştırmıştı.

Bakanlık Meclis’e gönderdi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Çewlik (Bingöl) ziyaretinde de Türkkan, yaşamını yitiren bir askerin ağabeyi Tahir Gürmen’e yönelik ifadeleriyle gündeme gelmişti. Türkkan hakkında yapılan suç duyurusunu inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan hakkında “hakaret” ve “etkili eylem” suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlemişti. Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için oluşturulan fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilmişti. Bakanlık, bu fezlekeyi de Meclis Başkanlığına ulaştırmıştı.

İlk olarak Hazırlık Komisyonu kurulacak

Karma Komisyon ilk olarak Hazırlık Komisyonu kuracak. Hazırlık Komisyonu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alırsa dosya tekrar Karma Komisyona havale edilecek. Karma Komisyon da 1 ay içinde Hazırlık Komisyonu raporunu ve eklerini görüşerek sonuçlandıracak. Karma Komisyon, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde bir karar alırsa, hazırlanan rapor Meclis Genel Kurul’un gündemine gelecek. Genel Kurul, raporu kabul ederek dokunulmazlığı kaldıracak ya da raporu reddederek yargılamanın dönem sonuna ertelenmesine karar verecek. Milletvekilinin dokunulmazlığının kalkmasıyla milletvekilliği düşmüyor. Tutuklanmamışsa yasama çalışmalarına katılabiliyor.

ANKARA

#CHP #İYİ #Partili #vekillerin #fezlekeleri #Meclis #Komisyonunda

EN SON EKLENENLER