CHP’den Erdoğan’a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili ‘Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın’ sözlerine CHP’den yanıt geldi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’tan Enis Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’ne başlattığı “Adalet Yürüyüşü” üçüncü gününde devam etti. Dün Kazan’da konaklayan çok sayıda yurttaş ve Kılıçdaroğlu, bu gün 14 kilometre yürüdü. Yürüyüşün 3’üncü günde uygun mola yeri bulunamadığı için 2 kez mola verildi. Yürüyüş sırasında yoldan geçen araçlar klakson çalarak yürüyüşe destek verdi.

Şehir merkezlerinde yürüyüş kortejinin güvenliğini çevik kuvvet sağlarken şehir merkezlerinden çıkıldığında yürüyüşe jandarma eşlik ediyor. Mola verilen alanlarda Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesinin organizesi ile yürüyüşçülere sandviç, meyve suyu, çay, kahve, su ikram ediliyor. Mola yerlerinde Belediyelerin çadırları ve araçları kullanılırken her mola sonrası belediye ekipleri tarafından çadırlar sökülüp bir sonraki mola yerine taşınıyor. Yürüyüşçüler bir sonraki mola yerine geldiklerinde mola yeri dinlenmek için hazır hale getirilmiş oluyor. Ayrıca mola yerindeki çöplerde belediye ekipleri tarafından toplanıyor.

‘Savcılara yeni talimat verildi’

Kızılcıhamam girişinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın” sözlerine yanıt verdi. Tezcan, savcılara yeni talimat verdiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan yine yargıya talimat vermeye başladı. Bu adaletsiz sürecin en önemli sorumlusu kendisi, adaleti ortadan kaldıran kendisidir. Kendi adalet sistemini kurmak için talimatla hakimler ve savcılar oluşturan kendisidir. 2 gün önce Anayasa’nın 138. maddesi aklına gelip yargı bağımsızdır diyen Erdoğan bugün savcılara talimat veriyor. Kılıçdaroğlu’nu gözaltına alın veya ifadeye çağırın diye. Meclis’te adliyede adalet bırakmazsanız, ana muhalefet partisi başkanı da çıkar sokaklarda halkla birlikte adalet arar. Her yere kilit vurabilirsiniz ama sokaklara vuramazsınız. O nedenle sokaktayız. 15 Temmuzda halk sizin baskıcı rejiminin için değil, demokrasi için sokaklara çıktı. Sokaklar o zaman kutsaldı da şimdi mi cehennemin kapıları oldu.”

ANKARA / dihaber

EN SON EKLENENLER