CHP’li Böke koltuk değnekleriyle TTB Genel Merkezi önüne geldi: Operasyon ‘barış’ diyenlere saldırıdır

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin polis baskınıyla gözaltına alınmasına CHP’lilerden tepki geldi.

CHP’li milletvekilleri Selin Sayek Böke, Şenal Sarıhan, Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Niyazi Nefi Kara baskına uğrayan TTB Genel Merkezi’ne destek için geldi.

Duvar’dan Serkan Alan’ın aktardığına göre ayağı alçıda olduğu için koltuk değnekleriyle yürüyen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Sağlık Komisyonu Üyesi milletvekilleri adına şu açıklamayı yaptı:

“Annemin yazılarında TBB’nin Türkiye’de ‘barış’ diyen ‘savaşa hayır’ diyen yaklaşımının bugüne has olmadığını, bunun bir gelenek olduğunu gördüm. Annemin yazılarında hekimlerin en doğal görevi yaşam hakkı savunması vardı. Bugün aynı geleneğin sürmesi memnuniyet verici. Ama nasıl ki o dönemlerde bunu söyleyen Türk Tabipler Birliği’ne aynı iktidarın saldırıları olduysa, bugün de daha faşistleşmiş, otoriterleşmiş bir rejim altında aynı iktidarın, aynı şahısların aynı barışçıl anlayışa saldırdığını görüyoruz. Dolayısıyla o gün annemin verdiği mücadeleyi hem annemin kızı olarak hem de annemin hekim olarak verdiği yaşam hakkı mücadelesini, birey olarak kendim sürdüreceğim. Ama bir birey olarak ben yalnız değilim. Biz çok kalabalığız. Türkiye’de yaşam hakkını savunan, Türkiye’de barış isteyen, Türkiye’de birlikte yaşamak isteyen ve Türkiye’de soru sorarak doğruyu bulmak isteyen milyonlar var. Geçmişte de böyle oldu gelecekte de böyle olacak. Geçmişte de buna karşı bir Erdoğan vardı, bugün de buna karşı bir Erdoğan var. Mücadele asla hafiflemeyecek.”

OPERASYON BARIŞ DİYENLERE SALDIRI

TTB’ye yapılan operasyonun ‘barış’ diyenlere saldırı anlamına geldiğini savunan Böke, “Bugün barışı savunan hekimlerin yanında olmak barış diyen, özgürlük diyen herkesin temel görevidir. Biz barış için, ifade özgürlüğü için, laiklik için ve Türkiye’nin dünyada barışı sağlayan bir güç olması için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

AKP’den gözaltına alınan TTB üyeleriyle ilgili açıklama

Polis tarafından basılan TTB Genel Merkez binası önüne desteğe gelenlere gözaltı: Al o karıyı al

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: Türk Tabipler Birliği’nin böyle bir açıklama yapma hakkı yoktur

EN SON EKLENENLER