CHP’li Gök: TSK’deki atamalar devlet anlayışını altüst etti

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TSK’de “rahatsızlık yarattığı” iddialarıyla gündeme gelen atamalara ilişkin, “Türkiye’nin devlet anlayışını altüst eden bir anlayışla gerçekleşti” yorumunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme konuştu. TSK’de yapılan yeni görevlendirmeye dair, “Türkiye’nin devlet anlayışını alt üst eden bir anlayışla gerçekleşti” ifadesini kullandı. Gök, ne orduda ne de emniyette liyakat ve kıdemin öneminin kalmadığını belirterek, güvenlik kurumlarının yapılan terfi ve tayinlerle hiyerarşik yapının astın üst olduğu bir konuma getirildiğini söyledi.

‘ASTLARIN ÜSTLERİNE EMİR VERDİĞİ YAPILANMA VAR’

Gök, şöyle devam etti: “Türkiye’de artık astların üstlerine emir vereceği bir yapılanma başlatılmıştır. Bu iktidarın Türkiye’yi getirdiği sürecin sonucudur. Devletin çöküşüdür bunların her biri. Kışlaya da siyaset girmiştir. İktidarın beklentilerine göre şekillendirmeler yapılmaktadır. Siyaset boğazına kadar orduya ve emniyete girmiştir. Bu taşınabilir bir tablo değildir. Bu tablonun sürdürebilirliği de yoktur. Daha önce FETÖ orduya, emniyete sızmıştı şimdi AKP ne yazık ki atamalarla, terfilerle oynamak suretiyle bir başka anlayışı yerleştirmeye çalışıyor. Böyle bir anlayıştan ne kadar çektiğimizi yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi bize göstermediyse daha ne gösterecektir.”

‘YARGI İLE SİYASETE DİZAYN VERİLİYOR’

Gök, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da eleştiriler de bulunarak, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan’ın danışmanları herhalde kendisini uyarmıyorlar. Bu üslubun iyi bir üslup olmadığını, Türkiye’de kutuplaşmayı ve ayrıştırmayı artırmaktan başka bir sürece Türkiye’yi götürmeyeceği konusunda herhalde Sayın Erdoğan’a kimse yardımcı olmuyor. Bu iyi bir tablo değil. CHP bu üslubun Türk siyasetinden çıkarılmasını istiyor. Siyasetçiler gerektiği zaman sandıkta halkla hesaplaşırlar. Sayın Erdoğan, muhalefetin büyümesinden korktuğu için akılalmaz iddialarla muhalefeti suçlamaya çalışıyor. Genel Başkanımızın üzerinde sürdürülen ve içinde bizzat Cumhurbaşkanının bulunduğu kampanya bunun sonucudur. Cumhurbaşkanının vesayetine girmiş bir yargı eliyle Türk siyaseti dizayn edilmeye çalışılıyor. Elinizde bulunan bilgi, belge her neyse ortaya koyun, CHP olarak kimseden korkmuyoruz. Elinizde bulunan kamu gücü karşısında halkımızın gücüyle duracağız. Genel başkanımız aleyhinde yayın yapan tüm yayın organlarına dava açıyoruz. Tüm yanlış değerlendirmelerle mücadele kararlılığı içerisindeyiz.”

‘ÖNCE KOZMİK ODA HESABINI VERİN’

Gök, CHP’nin FETÖ bağlantısı olduğuna yönelik iddialara da “asılsız” diyerek tepki gösterdi. Gülen cemaati ile hükümet arasındaki ilişkilere işaret eden Gök, “Türkiye Cumhuriyeti kozmik odaya FETÖ’cülerin sokulmasıyla tarihinin en büyük ihanetini yaşamıştır, önce bunun hesabını verin” dedi. Gök, “Hodri meydan… Kimseden korkumuz yok, verilemeyecek hesabımız da yok. CHP’nin FETÖ ile irtibatlı olduğunu iddia ediyorlar. Cumhurbaşkanı önce bir yakınına baksın. Cumhuriyet gazetesi iki gündür Hayati Yazıcı ile ilgili sorular soruyor. Yazıcı’nın oğlunun FETÖ ile irtibatlı olduğu bilinen bir işadamı ile ilgili ortaklığını yazıyor. Biz de bu soruların cevabını bekliyoruz” diye belirtti.

‘ALMANYA’DA TÜRK VADANTAŞLARI SIKINTI İÇİNDE’

Gök, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gelişmeler için de şu değerlendirmeleri yaptı: “Almanya’daki vatandaşlarımız artık kendilerini emniyette hissetmiyor. Almanya ile yaşanan problem iki ülkenin sağduyulu yaklaşımlarıyla çözülmelidir. Türkiye yurtta sulh, cihanda sulh ilkesiyle hareket etmelidir. İktidar partisinin söylemleriyle Türkiye başkaca sorunlar yaşamamalıdır. Cumhurbaşkanının da bu konuda sağduyuya ihtiyacı var. Buradan söylediğiniz bir sözün etkisini oradaki yurttaşlarımız hissediyor. Biran önce diplomatik ilişkileri öne çıkaran bir anlayıştan yanayız.”

ADALET KURULTAYI

Gök son olarak, Çanakkale’de başlayacak Adalet Kurultayı’nın 4 gün süreceğini belirterek, “Adaletle ilgili benim de söyleyeceklerim var” diyen herkesin Kurultay’da konuşabileceğini söyledi. Gök, günde iki panel ve toplantıların gerçekleşeceği programda CHP’nin dinleyici olarak yerini alacağını, katılımcıların önerilerinin not edileceğini ve toplumun ortak paydası olarak değerlendirileceğini ekledi.

EN SON EKLENENLER