CHP’nin broşürüne emniyet birimlerinden uyarı: Usulünce geri çevirin

Emniyet Sendikası Başkanı Faruk Sezer, il ve ilçe müdürlükleri tarafından emniyet birimlerine yapılan uyarının CHP’nin ‘Polislerin sorunlarını biz çözeceğiz” broşürünün dağıtılmasının ardından yapıldığını öne sürdü. Sezer, uyarıda ‘usulünce geri çevirin’ ifadelerine yer verildiğini söyledi.

Emniyet Sendikası (Emniyet Sen) Başkanı Faruk Sezer, CHP’nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından geçen günlerde duyurulan “Polislerin sorunlarını biz çözeceğiz” broşürünün ardından emniyet birimlerine parti ismi verilmeyen bir uyarı duyurusu yapıldığını öne sürdü. Sezer teşkilata giderek broşür dağıtılamayacağını söyledi.

Independent Türkçe’ye açıklama yapan Sezer, AKP’li milletvekillerinin karakolda il emniyet müdürleriyle beraber görüldüğüne dikkat çekerek, “CHP’li gelince ‘gündelik siyasete girmeyin’ diye yazı yazılıyor. Bu da yanlış. AK Parti’li, CHP’li veya MHP’li gelse siyasetçi kimliği ile karakola gelemez. Sen siyasetçiyi her tarafa sokarsan bu sefer muhalefet de gelmek isterse gündelik siyaset için gelmeyin dediğinde o zaman kimseyi inandıramazsın. Camiye, karakola, okula siyaset amaçlı siyasetçi giremez, girmemeli” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bu mesleğin gereğini yerine getiren polislerimizin hakkını teslim edeceğiz” sözüne yer verilen söz konusu broşürde,meslekte yükselmenin objektif kriterlere bağlanacağı, polislerin emekli olunca maaşlarının düşmesinin engelleneceği, şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılığın kaldırılacağı ve 3600 ek gösterge sorununun çözüleceği gibi vaatler yer aldı.

Bu gelişmenin ardından dosyası Anayasa Mahkemesi’nde bekleyen Emniyet Sen Başkanı Sezer, Twitter hesabından 19 Mayıs’ta yaptığı paylaşımda il ve ilçe emniyet müdürlükleri bünyesinde telefon mesajı yoluyla iletildiğini iddia ettiği bir duyuruyu paylaştı.

‘SORUNLARIMIZIN ‘SÖZDE’ GÖRÜLMESİ CAN SIKICI’

Sezer paylaştığı duyuruya, “Bugün il/ilçe emniyet müdürlükleri bir duyuru yayınladı. Duyuruda siyasi partilerin broşür dağıtımı ile ilgili bir talimat vardı. Broşür ile ilgili bu gece canlı yayın açacak ve değerlendireceğim. Ancak emniyetin duyurusunda sorunlarımızın hala ‘sözde’ görülmesi çok can sıkıcı” notunu düştü.

Sezer’in sözünü ettiği duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

“İlçe/şube müdürlüğünün dikkatine! Siyasi partiler ve STK’larca sözde polisin sorunları ve çözümleri konulu broşürler bastırılarak uygulama noktalarımıza, emniyet binalarımıza veya yerleşkelerimize dağıtmak üzere gelinmesi durumunda konunun günlük siyasete alet edilmemesi gerektiği uygun bir dille ve kısaca izah edilerek bu şekilde bir faaliyete izin verilmemesi hususu…”

Sezer, paylaşımın ardından çoğunluğu polis memurlarından oluşan takipçileri için sosyal medyada yaptığı canlı yayında da bu konuyu değerlendirdi.

‘CHP’NİN BROŞÜRLERİ DAĞITACAĞI BİLGİSİ ÜZERİNE DUYURU YAPILDI’ İDDİASI

Duyurunun her ne kadar parti ismi verilmese de CHP’nin broşürüyle alakalı olduğunu söyleyen Sezer, “Polislerin sorunlarını biz çözeceğiz’ diye broşür hazırlamışlar. Bunu il ve ilçe teşkilatları aracılığı ile polis merkezlerine dağıtmayı düşünüyorlarmış. Emniyet, bunun da bilgisini alınca duyuruda, ‘Broşürleri almayın, usulünce geri çevirin’ denmiş” dedi. 0

Sezer, CHP broşürlerinin emniyet birimlerine henüz dağıtılıp dağıtılmadığına dair bilgisi olmadığını kaydederek, buna karşın 7-8 ildeki polislerden kendilerine gelen uyarı amaçlı duyurulara ilişkin bildirimler aldığını söyledi.

‘BROŞÜR DAĞITAMAZSIN’

Sezer, kendisinin de emniyet birimlerine siyasi partilerin veya STK’ların broşür bırakmasına karşı olduğunu kaydederek, “Nasıl vatandaşların evlerine ziyaretler yapılıyorsa polislerin evine de mesai saatleri dışında ziyaretler yaparak görüşlerini anlatmalarında mahsur yok ama onun dışında karakola veya ekip arabasına giderek ‘senin sorununu çözeceğiz’ diye broşür bırakılmaz. Çünkü emniyet birimlerine siyaset karıştırılmamalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak / BirGün Gazetesi

EN SON EKLENENLER