CHP’nin yeni sözcüsü Bülent Tezcan oldu

CHP’nin yeni sözcüsü Bülent Tezcan oldu. Tezcan’ın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının ardından, yeni parti sözcüsünün geçen hafta partisindeki sözcülük görevinden istifa eden Selin Sayek Böke’nin yerine Bülent Tezcan olduğu açıklandı.

Bülent Tezcan son dönemde öne çıkan isimlerden biriydi. Parti içinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kanatta yer alıyordu. Tezcan, bir süredir CHP MYK üyeliği görevini de yürütüyordu.
Böke’nin istifasıyla boşalan Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise henüz atama yapılmadı.

Öte yandan, Tezcan’ın saat 15.00’da basına açıklama yapması bekleniyor.

BÜLENT TEZCAN KİMDİR?

18 Mayıs 1965’te köy enstitüsü mezunu öğretmen baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak Samsun Havza’da doğdu. Babasının adı Ferhat, annesinin adı Hanım’dır. İlk, orta ve lise öğrenimini Havza’da tamamladı. Öğrencilik yıllarından itibaren politikayla ilgilenmeye başladı.

1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Öğrenci dernekleri ve gençlik hareketi içinde mücadeleye devam etti. 1989 yılında Fakülteden mezun olup Ankara Barosunda avukatlık stajına başladı. 1990 yılında Aydın ili Kuşadası ilçesine yerleşti. Avukatlık stajını Aydın Barosunda tamamlayıp Kuşadası’nda serbest avukatlığa başladı.

EN SON EKLENENLER